Reuters
Reuters

Smatraju ga izdajnikom, a sada žele i novčanu naknadu: Italijanski savez razmatra tužbu protiv Mančinija

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 19:35

Kao da nije dovoljno što ga dobar deo javnosti na Apeninima percipira prvenstveno kao stranog plaćenika, a tek onda kao čoveka koji je Azurima doneo titulu prvaka Evrope

Mnogo je gneva navukao na sebe Roberto Mančini avgustovskom odlukom da kormilo italijanske reprezentacije zameni petrodolarima i prihvati poziv Saudijske Arabije da preuzme tamošnji državni tim. Nije mogao iskusni stručnjak da odoli astronomskoj cifri od 27.000.000 dolara godišnje na Bliskom istoku, a kako je potpuno iznenada podneo ostavku na Čizmi, Fudbalski savez Italije razmotriće opciju da tuži Mančinija, izjavio je predsednik tog tela Gabrijele Gravina.

Gravina je na ovu temu govorio nakon sastanka Saveznog veća u četvrtak

Izabrane vesti

„Savez je zadužio profesionalca da da pravno tehničko mišljenje kako bi shvatili, možemo li da dobijemo novčanu nadoknadu. Veće će uskoro raspravljati o daljim koracima", saopštava prvi čovek italijanskog fudbala.

Gravina se intereantno susreo sa Mančinijem u sredu uveče u Rimu, tokom gala večere posvećene Rajderovom kupu, (Golf takmičenje) a prilično je mehanički odgovorio medijima na pitanje o toj temi.

"Pozdravio sam Mančinija kada sam ga juče sreo jer su poštovanje i obrazovanje osnovne vrednosti našeg sporta".

Mančini je ranije objasnio da napuštanje Azura nije bilo povezano sa ponudom Saudijske Arabije, što sugeriše da su baš neke odluke predsednika Gravine uticale da tako olako podnese ostavku. U svakom slučaju, šta god se izrodi iz čitave situacije Mančinijev obraz već je ukaljan, pa čak i da sama naknada koju savez potencijalno inkasira bude simbolična. Važna je namera da se još jednom zvanično osramoti pred čitavom javnošću i pokaže potpunim izdajicom.

Italiju je u međuvremenu preuzeo Lučano Spaleti čija će osnovna misija ove jeseni biti odlazak na EURO 2024 u Nemačku. Četiri kola pre kraja kvalifikacija Azuri su bodovni poravnati na drugoj poziciji s Ukrajinom, dok je vodeća Engleska neprikosnovena.


tagovi

Roberto ManćiniRoberto Mančinifudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara