Sme li Steaua da igra prvu ligu? Ni igrači ne znaju

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.05.23. | 14:20

Bukureštanski klub zbog FCSB-a može da se raspadne, džabe što se bori za direktnu promociju u najviši rang Rumunije

Poli Jaši, tim koji je već matematički osigurao plasman u rumunsku Ligu 1, dočekuje u sredu veče Steauu iz Bukurešta u derbiju 8. kola plej-ofa druge lige. Jaši je već promovisan u nacionalnu elitu, dok Vojnici žele da završe na poziciji broj dva, koja takođe vodi u najvišu diviziju, kako bi čelnici kluba mogli da se obrate CAS-u, sportskom sudu u Lozani.

Naime, Danijel Oprica, trener CSA Steaue, bio je zabrinut odmah posle remija sa Ocelulom 1:1 pre tri dana. Strateg crveno-plavih ne zna kakva će biti budućnost kluba, s obzirom na to da je još nejasna pravna situacija. Nije do kraja jasno kada bi bukureštanski sastav mogao da igra najjači rang usled nerešenog statusa u odnosu sa FCSB-om.

Izabrane vesti

Drugu uzastopnu sezonu CSA Steaua uzalud igra u plej-ofu druge lige. Tim Armije prema pravilima ne može do promocije u Superligu, bar za sada, a nema izvesnosti da će se situacija promeniti od sledećeg prvenstva.

18.00: (1,80) Poli Jaši (3,40) Steaua (4,30)

Oprica ne zna kako da animira igrače od naredne sezone, ako status kluba i dalje bude u "magli".

"Ne znam šta se dešava sa zakonom. Nadamo se da ćemo od sledeće sezone imati pravo na ulazak u društvo najboljih. Ne znam šta da radim", jadao se Oprica.

"Dolaze igrači i pitaju: 'Imamo li pravo, zar nemamo pravo na promociju'? I oni su u teškoj situaciji. Njih 90 odsto će biti bez ugovora. Nije laka situacija. Samo trojica ili četvorica imaju ugovore od leta. Videćemo šta će biti".

RUMUNIJA 2, PLEJ-OF - 8. KOLO

Sreda

18.00: (1,80) Poli Jaši (3,40) Steaua (4,30)

Četvrtak

16.30: (3,10) Unirea Dej (3,00) Buzau (2,35)

19.30: (2,50) Ocelul (3,00) Dinamo Bukurešt (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 2SteauaKSMS Jaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara