©Starsport
©Starsport

Smederevcima u Leskovcu samo utešni pogodak: Dubočica posle 543 minuta primila gol

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.11.23. | 17:14

Domaćin nastavio niz utakmica bez poraza savladavši Oklopnike (2:1)

Prvi put od gola novosadske Mladosti u susretu odigranom 2. oktobra (1:1) fudbaleri Duubočice primili su gol. Pogodak Davida Ivića prekinuo je niz domaćina od 543 minuta bez lopte u mreži, ali nije bio dovoljan i da im pokvari slavlje - 2:1.

Nagoveštaj nastavka niza utakmica bez poraza domaćina predstavljao je pogodak već u 5. minutu kada je Predrag Đorđević centrirao sa desne strane i na drugoj stativi pronašao Milana Đokića koji je neodbranjivim udarcem glavom stigao do četvrtog gola u sezoni.

Izabrane vesti

Minimalna prednost Dubočice ostala je na snazi do završnice utakmice, odnosno do 87. minuta i pogotka Đorđevića iz slobodnog udarca. Asistent kod prvog gola, uspeo je da se iz slobodnog udarca sa 17 metara upiše u strelce i tako ponese epitet junaka Leskovčana.

Golu beka prethodio je napad koji je poveo Savić, a kojeg je na rubu kaznenog prostora oborio Kostić. Dva gola prednosti uticala su da se domaćin opusti, a pad koncentracije iskoristio je u prvom minutu nadoknade Ivić koji je samo ublažio poraz Smederavaca.

Pogodak rezerviste gostiju prekinuo je niz utakmica bez primljenog gola Dubočice čija odbrana nije poklekla protiv OFK Vršca (1:0), Mačve (1:0), Slobode (1:0), Metalca (0:0), Jedinstva (1:0), ali primljen gol nije pokvario slavlje Leskovčana koji devetu utakmicu u nizu u Mozzart Bet Prvoj ligi nisu ostali praznih šaka te su pretekli na tabeli današnjeg rivala, preuzeli treće mesto i nastavili poteru za Tekstilcem i OFK Beogradom.

Sa druge strane, Oklopnici su treći put u prvenstvu ostali praznih šaka. Sva tri poraza Smederavo je pretrpelo u prethodnih nešto više od mesec nadan, a samo jedna pobeda u šest kola, uz samo pet osvojenih bodova, definitivno je nagoveštaj krize jednog od pretendenata na mesta koja vode u elitu.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – ZAOSTALE UTAKMICE 9. KOLA

Utorak

Radnički NB - Mladost 2:2 ()

/Krapuhin 15, Pešukić 62 - Abadžija 20, Živković 32/

Dubočica - Smederavo 2:1 (1:0)

/Đokić 5, Đorđević 87 - Ivić 90+1/



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeDubočicaSmederevoPrva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara