©Reuters
©Reuters

Smena na golu Totenhema posle devet godina, prste umešao i Poketino

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.21. | 09:09

Sparsi zainteresovani za Nika Poupa iz Barnlija, dok bi iskusni Francuz mogao da se vrati u domovinu

Totenhem bi posle devet godina mogao da napravi promenu među stativama. Od dolaska iz Liona Ugo Loris je bio nezamenjiv, ali slabija izdanja u poslednje vreme naterala su upravu Sparsa da razmisli o promeni. Tako bi na njegovo mesto mogao da stigne golman Barnlija Nik Poup, dok bi Francuz mogao da se vrati u domovinu i na Parku prinčeva nastavi saradnju sa Maurisijom Poketinom.

Kapiten Pevaca po završetku sezone ulazi u poslednju godinu ugovora. Totenhem je u seriji slabih rezultata, u Premijer ligi je na poslednjih šest utakmica doživeo pet poraza, a mnogi krivca vide i u Lorisu, koji je na poslednjih 10 nastupa mrežu uspeo da sačuva netaknutom samo jednom (VBA, 2:0). Utisak je da tim sa severa prestonice ne može da postigne golova, koliko može da primi i to je nesumnjivo jedan od glavnih razloga za veliki pad forme, s ozbirom da su Sparsi u prvom delu sezone važili za jednog od kandidata za tron u Engleskoj.

Izabrane vesti

Poznat je 34-godišnji golman po tome što može da odbrani nemoguće, ali i da napravi neshvatljiv kiks, češće je ipak bio pouzdan i sa pravom spada u red najboljih golmana na Ostrvu. Ipak, činjenica da sa Totenhemom nije osvojio trofej i da poslednji rezultati predstavljaju jednu od većih kriza ekipe u poslednjoj deceniji, naterali su upravu da razmisli o promeni.

Ulazak u poslednju godinu ugovora još jedan je razlog za rastanak, kao i interesovanje iz Pariza za usluge 34-godišnjeg čuvara mreže. Maurisio Poketino je imao dugu i uspešnu saradnju sa Lorisom, koju je voljan da nastavi u redovima Pari Sen Žermena. S ozbirom na godine, situaciju sa ugovorom i sve slabija izdanja na golu Pevaca, Svecima bi put ka kapitenu tima iz Severnog Londona na leto mogao da bude otvoren.

Uprava Totenhema kao zamenu za čoveka koji je među stativama ekipe sa Vajt Hart Lejna stajao u 355 navrata vidi Nika Poupa iz Barnlija. Engleski reprezentativac je na Tarf Mur stigao iz Čarltona 2016. godine, a zahvaljujući povredi Toma Hitona iznenada je dobio šansu u drugoj sezoni. Odličnim partijama zaslužio je novi ugovor, potom je i sam doživeo povredu ramena, zbog koje u sezoni 2018/19 nije upisao nijedan nastup u Premijer ligi, ali je već naredne uprava odlučila da pusti Hitona u Aston Vilu i Poupu ukaže poverenje. Uzvratio je sjajnim partijama, koje su mu omogućile da ozbiljno uzdrma i poziciju Džordana Pikforda na golu engleske reprezentacije. Nema sumnje da će putovati sa Gordim Albionom na predstojeći Euro, a mnogi veruju da zaslužuje i mesto među stativama pre kolege iz Evertona.

Za njegove usluge zainteresovan je još jedan londonski klub - Vest Hem. Čekićari traže naslednika za 35-godišnjeg Lukaša Fabijanskog, pa kao idealu zamenu za Poljaka vide 28-godišnjeg Poupa. U Totenhemu će imati jaku konkurenciju, a problem bi mogla da predstavlja i cena od 35.000.000 evra.


tagovi

TotenhemPari Sen ŽermenBarnliVest HemNik PoupLukaš FabijanskiUgo Lorisletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Totenhem
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara