"Smiljanić"
"Smiljanić"

Smena u Napretku, Smiljanić napustio Kruševac: Osećam se kao lav u kavezu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.10.14. | 08:44

„Neozbiljno je za klub našeg renomea da i ubuduće imamo trenera koji vodi ekipu preko ograde“, objasnio direktor Nedeljko Ostojić. Saša Štrbac novi šef

SmiljanićPonovo radi trenerska vrteška u srpskom fudbalu. Samo mesec dana posle dolaska u Kruševac, Branko Smiljanić je napustio funkciju šefa stručnog štaba Napretka. Iskusni trener nije mogao da izdrži činjenicu što se nalazi pod suspenzijom Fudbalskog saveza Srbije, koja ga sprečava da sedi na klupi na zvaničnim utakmicama, pa je stoga rešio da preseče i pozdravi se sa dojučerašnjim poslodavcima.
Osećam se kao lav u kavezu. Nedostaje mi neposredan kontakt sa igračima tokom utakmice“, požalio se Smiljanić u izjavi za Sportski žurnal.

Njega je Disciplinska komisija FSS u aprilu ove godine kaznila dvogodišnjom zabranom bavljenja trenerskim poslom, zbog nasrtaja na sudiju Dalibora Jovanovića tokom susreta Prve lige Srbija, Smederevo – Jedinstvo Putevi. U međuvremenu su čelnici kluba pod Bagdalom pokušali da opravdaju potez Smiljanića i izdejstvuju njegovo pojavljivanje na klupi, ali pošto u tome nisu uspeli, rešili su da se rastanu sa stručnjakom dokazanom u arapskom svetu.
Nadali smo se da će FSS pokazati razumevanje za naše apele i dozvoliti izuzetnom stručnjaku, jer Branko Smiljanić to jeste i njegov angažman bi svakako bio u korist srpskog fudbala, da i zvanično preuzme posao. Nisu naše molbe imale pozitivan epilog i drugog rešenja nije bilo, jer neozbiljno je za klub Napretkovog renomea da i ubuduće imamo trenera koji vodi ekipu preko ograde“, slikovito je objasnio Nedeljko Ostojić, sportski direktor Napretka.

Izabrane vesti

Umesto Smiljanića Napredak će s klupe predvoditi doskorašnji pomoćni trener Saša Štrbac:
Velika je čast i obaveza biti na kormilu kluba sa istorijom i tradicijom kao što je Napretkova. Mogu samo da obećam da ću dati sve od sebe da što pre prevaziđemo krizu u koju smo upali“.

Posle sedam kola Napredak je na 14. mestu tabele Superlige, sa samo tri boda i jedini je klub elitnog ranga bez pobede u dosadašnjem toku prvenstva.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Branko SmiljanićNapredak KruševacSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara