Stiven Bergvajn (©Reuters)
Stiven Bergvajn (©Reuters)

Sojundžu aktivirao dugme za Lesterovo samouništenje, Bergvajn u 90+5 i 90+7 za 3:2 i Konteovu ekstazu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.01.22. | 22:30

Nestvarne scene na King Pauer stadionu

Ako ste se ikada pitali šta se dobije kada pomešate boje Lestera i Totenhema, odnosno trenerske minijature Brendana Rodžersa i Antonija Kontea, odgovor je – fudbalska šizofrenija na delu!

Šta smo ovo gledali na King Pauer stadionu večeras?! Utakmica je bila produžena pet minuta, tokom kojih je Lester imao gol prednosti i tri boda u džepu, a Totenhem je u šestom i sedmom minutu nadoknade stigao do preokreta zahvaljujući čistoj gluposti Čaglara Sojundžua i lucidnosti Stivena Bergvajna u nešto više od 60 sekundi čistog ludila na terenu! Umesto 2:1 za Lester, na semaforu je nakon poslednjeg zvižduka Džonatana Mosa stajalo 3:2 za Totenhem. Neverovatno!

Izabrane vesti

Istorija Premijer lige pamtiće ovu utakmicu i po tome što će zvanično poneti etiketu “najluđe“ u smislu koliko kasno se dogodio preokret! I taj će epitet preuzeti od onog kultnog susreta između Mančester Sitija i KPR. Podsetimo, Siti je bio u zaostatku dok je na satu već otkucavao drugi minut nadoknade posle čega su Edin Džeko u 90+2 i Serhio Aguero u 90+4 doneli neverovatan preokret vredan šampionske krune u poslednoj utakmici sezone! Ovo što su večeras priredili Totenhem i Lester dobija na težini zbog “dubine“ zaostalog vremena, odnosno momenata u kojim su golovi padali...

Ako je neko morao da izmisli pobedu Totenhema, onda je to Hari Kejn! Doduše i Ugu Lorisu koji je večeras odbranio sve što je mogao, jer je Lester opasno napadao dobar deo susreta. Na stranu to što je dao gol za izjednačenje nedugo pošto je Patson Daka doveo Lester u vođstvo tokom prvog poluvremena, Kejn je bio začetnik obe akcije koje su dovede do izjednačenja, odnosno preokreta za pobedu! Kod gola za 2:2 započeo je napad iz kojeg je navukao pažnju Lesterove odbrane na sebe dok su Met Doerti i Stiven Bergvajn iskoristili diverziju da pogode metu gola Kaspera Šmajhela, da bi zatim najbolji igrač poslao poslao strašnu dubinsku loptu koju je Holanđanin pretvorio u gol za gotovo nestvarnih 3:2! Jeste da godine troši u klubu sa kojim verovatno nikad ništa neće značajno da osvoji, ali bar uporno pokazuje i dokazuje svima kakva je klasa i da nije sve samo u golovima koje postiže, već da je njegova uloga mnogo kompleksnija. A, što se tiče Bergvajna, posle ova dva gola Lesteru teško da će Totenhem i Antonio Konte dozvoliti da ga Ajaks uzme, bar ne za 18.000.000 evra o čemu se spekulisalo prethodnih dana, pogotovo nakon odlaska Davida Neresa iz Amsterdama u ukrajinski Šahtjor.

Ni sam Konte nije mogao da shvati šta mu se dešava na King Pauer stadionu... Tek što je proslavio gol vredan boda, velika greška Jurija Tilemansa u predaji lopte otvorila je napad posle kojeg je temperamentni italijanski stručnjak pao u trans! Pamte dobro na Ostrvu šta je sve radio u vreme kada je bio na klupi Čelsija, večeras je golove proslavio na sebi svojstven način i vala zaslužio je. Totenhem nije trebalo da izgubi ovaj meč, bar ne posle svih šansi, a onda ne samo da je uzeo bod već je Lesteru oteo sve!

U Totenhemu mogu da pošalju flašu skupocenog vina Čaglaru Sojundžuu. Turski reprezentativac obrukao se večeras kao malo koji štoper u Premijer ligi ove sezone. Direktan je krivac za sve Totenhemove golove, a pogotovo su mu katastrofalne bile reakcije u nadoknadi kada prvo nije znao kako da ispuca loptu u opasnoj zoni, da bi zatim dozvolio Bergvajnu da ga lako pretrči i potom zatrese praznu mrežu. Sojundžu je postao noćna mora Lesterovih navijača, jer je aktivirao dugme za samouništenje zbog čega oslabljene Lisice - četvorica na Kupu afričkih nacija, plus povrede Vardija i Fofane - teško da mogu da se nadaju bilo kakvom plasmanu u Evropu. S druge strane Totenhem je ovom pobedom prišao četvrtoplasiranom Vest Hemu na samo bod zaostatka, uz čak tri utakmice manje što praktično znači da bi Pevci lako mogli da uđu i zacementiraju poziciju u Ligi šampiona pred nastavak sezone...

PREMIJER LIGA, ZAOSTALE UTAKMICE

Sreda

17. kolo

Lester - Totenhem 2:3 (1:1)

/Daka 24, Medison 76 – Kejn 38, Bergvajn 90+5, 90+7/

Brentford - Mančester Junajted 1:3 (0:0)

/Toni 85 – Elanga 55, Grinvud 62, Rašford 77/



tagovi

Stiven BergvajnČelsiLester SitiLesterPatson DakaDžejms MedisonHari KejnČaglar Sojundžu

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara