Aurelio Vidmar (©Printscreen)
Aurelio Vidmar (©Printscreen)

Šok terapija u Melburn Sitiju: Smenili trenera pred derbi

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.11.23. | 23:20

Rado Vidošić platio ceh za loš start bivšeg šampiona. Protiv Sidneja na klupi debituje Aurelio Vidmar: „Popodne pekao roštilj, uveče dobio posao“

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Početak sezone u A-ligi obeležili su u najmanju ruku iznenađujući rezultati, pre svega po dva poraza aktuelnog prvaka Central Koust Marinersa, prošlogodišnjeg finaliste Melburn Sitija i petostrukog šampiona Sidneja.

Izabrane vesti

Odmah posle havarija Sitija i Sidneja u drugom kolu, australijski mediji počeli su da se bave nagađanjima koji će od trenera dva velikana prvi ostati bez posla, Melburn Siti im je rešio dilemu. Prošlogodišnji pobednik ligaškog dela sezone rešio je da otpusti trenera Rada Vidošića na samo tri dana pred veliki derbi s drugim „ranjenikom“, koji se igra ovog petka (09.45) u Melburnu.

Igrači Sitija su tako dobili svojevrsnu šok terapiju uoči meča protiv Sidneja, ali je pitanje koliko će ona biti lekovita za njih posle duboko poljuljanog samopouzdanja zbog poraza od 6:0 u Adelajdu. Kestenje iz vatre će pokušati da izvadi Aurelio Vidmar (56), iskusni australijski stručnjak i nekadašnji kapiten reprezentacije iz vremena kada su dres Sokerusa nosili i Mark Viduka, Hari Kjuel, Mark Bosnić...

09.45: (2,10) Melburn Siti (3,45) Sidnej (3,15)

Vidmar se vratio u A-ligu posle pauze od 13 godina, tokom koje je vodio mladu i olimpijsku reprezentaciju, a zatim i nekoliko klubova na Tajlandu. Na predstavljanju u četvrtak izjavio je da se sve odigralo brzo i potpuno neočekivano, te da je poslednje što bi mu palo na pamet bilo da bi mogao da preuzme neki domaći klub.

U ponedeljak popodne sam taman raspalio roštilj u dvorištu da pripremim porodičnu večeru, kad sam dobio poziv od Majkla Petrila (tehnički direktor Melburn Sitija). Već nekoliko sati kasnije bio sam na sastanku sa menadžmentom Sitija“, rekao je Vidmar, dodajući da dolazak u Melburn smatra velikom profesionalnom prilikom.

Novi trener je očigledno pun entuzijazma, pa je već prvog dana najavio da će učiniti sve da se ekipa što pre vrati gde joj je mesto.

Moramo da se vratimo na vrh tabele, jer to je ono što je u DNK ovog kluba već godinama“, istakao je Vidmar i pred igrače Sitija postavio veliku metu.

S druge strane, i u Sidneju se ljulja klupa Stivu Koriki. Ne samo zbog dva poraza bez postignutog gola na startu sezone, već i zbog činjenice da se ekipa već duže od dve godine nalazi u značajnoj krizi rezultata, zbog koje pretprošle sezone po prvi put posle dugo vremena nije ni ušla u plej-of. Za njega bi eventualni poraz u Melburnu mogao da znači i potrošen poslednji kredit kod uprave, koja baš imala pregršt strpljenja i beskrajnu veru u njega.

Pored derbija dva uzdrmana diva, treće kolo A-lige obeležiće i duel Melburn Viktorija i Adelajd Junajteda (subota, 9.45), jedina dva tima sa obe pobede na početku prvenstva. To će biti samo dodatna draž ove utakmice, koja je inače poznata u Australiji kao „originalno rivalstvo“ i uvek sa sobom nosi velika uzbuđenja i žestok fudbal.

Igra Adelajd Junajteda će biti posmatrana pod posebnom lupom, nakon što su u prva dva kola na domaćem terenu delili fudbalske lekcije prvacima države Marinersima (3:0) i finalisti A-lige Melburn Sitiju (6:0).

Trener lidera Karl Vert za ovaj meč računa na oba igrača srpskog porekla, pošto se štoper Aleksandar Popović (21) oporavio od lakše povrede zadobijene prošlog vikenda, a 18-godišnji napadač Luka Jovanović, inače omladinski reprezentativac Australije, po prvi put ove sezone biće u kombinaciji za tim.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

AUSTRALIJA 1 – 3. KOLO

Petak

09.45: (2,10) Melburn Siti (3,45) Sidnej (3,15)

Subota

05.30: (2,60) Velington (3,15) Brizbejn (2,65)

07.30: (2,45) Mekartur (3,40) Vestern Junajted (2,65)

09.45: (2,05) Melburn Viktori (3,45) Adelajd Junajted (3,30)

11.45: (2,75) Pert Glori (3,45) CK Mariners (2,35)

Nedelja

05.00: (3,00) Njukasl Džets (3,40) Zapadni Sidnej (2,20)

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Australija 1AustralijaMelburn SitiSidnejFC SidnejSidnej FC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara