Veston Mekeni (©AFP)
Veston Mekeni (©AFP)

Šok transfer u Juventusu – Veston Mekeni

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.08.20. | 15:31

Niko to nije očekivao

Celo leto su ga mediji selili i tamo i 'vamo, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da bi Veston Mekeni mogao da završi u Juventusu. A izgleda da je to sasvim moguće, pošto brojni izvori navode da je američki vezista u pregovorima sa Starom damom.

Šalke je želeo da na 21-godišnjem fudbaleru zaradi oko 25.000.000 evra, ali će morati da malo spusti prohteve. Jer Juve je ponudio 3.000.000 za pozajmicu i onda još 18.000.000 evra ako se odluči da Mekenija otkupi sledećeg leta.

Izabrane vesti

Pitanje je da li će klub iz Gelzenkirhena pristati na to, mada mu je trenutno najbitnije da se ratosilja plate američkog igrača jer mu preti Uefin finansijski fer-plej.

Mekenijev puls su ranije ispitivali i Sautempton, Njukasl, Everton, Lester, Vulverhempton i pre svega Herta, ali kad je čuo za Juventus – Amerikanac je prelomio. Hoće samo u Torino i nigde više.

Ostaje pitanje da li je on baš materijal za Juve, jer nekako smo navikli na mnogo ambicioznije poteze Stare dame na fudbalskoj pijaci.

S druge strane, moramo da primetimo da su Amerikanci na ceni. Kristijan Pulišić u Čelsiju, pa Tajler Adams u Lajpcigu, Seržinjo Dest u Ajaksu, još ako Mekeni prođe u Torinu prilično su ovo uzbudljiva vremena za ljubitelje fudbala u SAD.


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Veston Mekeni

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara