Fudbaleri Olimpije proslavljaju pobedu posle boljeg izvođenja penala (Foto: AFP)
Fudbaleri Olimpije proslavljaju pobedu posle boljeg izvođenja penala (Foto: AFP)

Šok u Asunsionu, Olimpija se izdigla iz pepela i eliminisala Fluminense (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.03.22. | 04:49

Sastav iz glavnog grada Paragvaja nadoknadio dva gola minusa, a onda u penal seriji izborio plasman u grupnu fazu Kopa Libertadores

Veliko iznenađenje na Defensores del Čako stadionu u Asunsionu. Fluminense je u Paragvaj stigao sa dva gola prednosti iz prvog meča (3:1), nije uspeo da je zadrži, da bi na kraju potpisao kapitulaciju u penal seriji. Tako se pridružuje Atletiko Gojanenseu, Santosu, Sari, Internasionalu, Sao Paulu i Kujabi u Kopa Sudamerikani, dok će Olimpija igrati u Kopa Libertadores - 2:0 (1:0) /penalima 4:1/.

Obio se o glavu sastavu iz Rija defanzivan pristup. Bili su rešeni gosti da sačuvaju prednost iz prvog susreta, dok je Olimpija nošena hukom sa tribina svim silama napadala u pokušaju da se vrati u dvomeč. Fluzao je povremeno pretio iz kontri, ali jalovo. Dugo se dobro branio, ali nije izdržao. Načeo ga je sastav iz Asunsiona u 36. minutu, da bi u 89. izborio penale.

Izabrane vesti

Na golu paragvajskog tima stajao je rezervni golman Gaston Olveira, koji je na kraju izrastao u junaka. Zaustavio je pokušaje Vilijana i Filipea Mela u penal seriji, dok su njegovi saigrači bili maksimalno precizni, te su ostvarili veliku pobedu i izborili plasman u elitno takmičenje Južne Amerike.

Igrao se 17. minut kada su gosti stigli do prednost posle jedne od retkih prilika. David Braz je zatresao mrežu Olimpije, ali je sudija poništio pogodak zbog igranja rukom, što je izazvalo gnev kod gostijućih igrača. Povukao se tim iz Rija, Olimpija krenula silovito, ali je golman Fabio uspevao da sačuva mrežu netaknutom. Sve do 36. minuta. Centaršut sa leve strane na drugu stativu, Alehandro Silva šalje glavom loptu pred gol rivala, a na pravom mestu našao se Horhe Resalde koji sa par metara matira golmana brazilskog tima - 1:0.

Jedan od ključnih trenutaka dogodio se u 78. minutu, kada je Gonzales pobegao odbrani Fluzaa, Nino ga je oborio na ivici kaznenog prostora kao poslednji igrač odbrane i sudija je ubrzo izvadio crveni karton i pokazao mu put ka svlačionici.

Gosti su izdržali devet minuta sa igračem manje. Odbranio je Fabio nekako udarac protivničkog igrača sa ivice peterca, lopta se odbila do Kamaća, koji je u padu šalje pred gol rivala, a na pravom mesto našao se Giljermo Paiva koji trese mrežu Fluminensea za erupciju oduševljenja na stadionu u Asunsionu.

Mogao je Kamaćo u nadokandi da odvede Olimpiju u Kopa Libertadores, ali je njegov udarac izblokiran na gol liniji! Usledili su penali.

Kintana je pogodio, da bi na drugoj strani Vilijan stavio loptu na belu tačku. Pročitao ga je Olveira, sjajno se bacio i obezebdio prednost Olimpiji na samom startu. Kamaćo je potom poslao golmana u jednu, loptu u drugu stranu i domaćin je poveo sa 2:0. Priliku da smanji zaostatak imao je iskusni Felipe Melo, ali je i njega Olveira pročitao i još jednom sjajnom paradom sačuvao mrežu. Kapiten Ortiz je treću seriju otvorio preciznim šutem i tim iz Paragvaja je bio na pragu trijumfa. Andre je odložio slavlje, precizno izveo šut sa kreča, ali je Gonzales potom ostao smiren i skoncentrisan, matirao Fabija i obezbedio Olimpiji mesto u elitnom takmičenju.

KOPA LIBERTADORES – POSLEDNJA RUNDA KVALIFIKACIJA (REVANŠI)

Sreda

Barselona Gvajakil – Amerika Mineiro 0:0, 4:5 posle penala /prvi meč: 0:0/

Estudijantes - Everton 1:0 (1:0) /prvi meč 1:0/ž

/Rohel 33/

Četvrtak

Olimpija Asunsion - Fluminense 2:0 (1:0) /penalima 4:1/ - prvo meč 1:3

/Resalde 36, Paiva 89/

Petak

01.30: (1,80) Strongest (3,45) Universidad Katolika (4,30) /prvi meč: 0:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Olimpija AsunsionFluminenseKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara