Stefan Mugoša (©Reuters)
Stefan Mugoša (©Reuters)

Sokolovi bez trojice najboljih udaraju na Rumune

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.22. | 12:58

Liga nacija, Grupa B: Crna Gora dočekuje naše istočne komšije bez Stevana Jovetića, Stefana Savića i Uroša Đurđevića

Kako bez najboljih? Crnogorci počinju novi ciklus u B diviziji Lige nacija večeras (20.45) u Podgorici protiv Rumuna. Sokolovi će biti desetkovani izostancima udarnog napadačkog tandema, Stevana Jovetića i Uroša Đurđevića, a van stroja će biti i stub odbrane, as madridskog Atletika, Stefan Savić.

Dobra vest za selektora Miodraga Radulovića je da se u tim vraća Stefan Mugoša. On je poslednji meč za Crnu Goru odigrao u septembru prošle godine kada se povredio u sudaru s golmanom Gibraltara.

Izabrane vesti

"Igram dobro, u formi sam, sezona je krenula odlično. Nadam se da ću nastaviti tako i u dresu reprezentacije. Nisam neko vreme bio s našim momcima i uželio sam se igara za nacionalnu selekciju. Jedva čekam mečeve, posebno pod Goricom, gde naši navijači prave sjajnu atmosferu", kaže Mugoša za Vijesti.

20.45: (3,40) Crna Gora (3,00) Rumunija (2,35)

On je ove sezone u dresu Inčona na 15 utakmica postigao čak 11 golova i prvi je strelac K-lige. Povratak u reprezentaciju i odmah naporan ritam, nikad toliko takmičarskih mečeva u tako kratkom periodu.

"Očekuje nas jako težak ciklus koji je za sve nas nepoznanica. Četiri utakmice u desetak dana, biće naporno, ali tu smo, nema većeg motiva nego igrati za reprezentaciju. Potrudićemo se da damo sve od sebe i ostvarimo što bolji rezultat. Imamo problema da povredama, kao svaki put, ali za nacionalni tim igraju najbolji, ko god izađe na teren - siguran sam da će dati sve što može. Želimo dobar učinak u junu. Šteta što mi nismo kompletni, ali bez obzira na sve, imamo obavezu da odigramo najbolje što možemo i da ostvarimo rezultate sa kojima ćemo biti zadovoljni. Dosta zavisi od prve utakmice. Ukoliko otvorimo takmičenje kako bi trebalo, biće nam lakše u nastavku, makar sa psihološke strane”, poručio je Mugoša, strelac 11 golova u dresu reprezentacije.

Crnogorci su dobili samo jedan od pet poslednjih mečeva. Sokolovi su pobedili Grke sa 1:0 krajem marta ove godine u prijateljskom meču. Rumuni su bez pobede u 2022. godini. U poslednja dva prijateljska meča, naše istočne komšije su poražene od Grka (0:1) i odigrali nerešeno sa Izraelom (2:2).

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

B LIGA NACIJA – 1. KOLO

Subota

GRUPA 1

15.00: (4,60) Jermenija (3,40) Republika Irska (1,85)

GRUPA 3

18.00: (2,60) Finska (3,05) Bosna i Hercegovina (2,90)

20.45: (3,40) Crna Gora (3,00) Rumunija (2,35)

***kvote su podložne promenama

Četvrtak

GRUPA 2

Izrael – Island 2:2 (1:1)

/Abada 25, Vajsman 84 – Helgason 42, Sigurdson 53/

GRUPA 4

Slovenija – Švedska 0:2 (0:1)

/Forsberg 39, Kuluševski 88/

Srbija – Norveška 0:1 (0:1)

/Haland 26/



tagovi

Liga nacijareprezentacija Crne Gorereprezentacija RumunijeStefan MugošaStevan JovetićStefan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara