Solarijev kredit je skoro istekao

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.02.19. | 17:30

Real Madrid već razmišlja o letu

Kada izgubite El Klasiko s 0:3, ma koliko taj rezultat ne bio potpuno tačan odraz stanja na terenu, kao trener tako velikog kluba kao što je Real Madrid morate da trpite pritisak. I upravo je takva situacija s Santjagom Solarijem. Zato madridski dnevnik Marka o celom događaju piše kroz prizmu statusa trenera. I kaže - kredit mu je skoro istekao. Te da Real Madrid već razmišlja o sledećem letu. I sa te dve rečenice Marka nam je sve objasnila.

Najvažnije utakmice za "život" Solarija, ali i Reala u ovoj sezoni su naredna dva meča Kraljevskog kluba. Prvo na Santjago Bernabeu stiže Barselona u okviru Primere, a potom i Ajaks u revanšu osmine finala Lige šampiona (prvi meč 2:1 za Real). Kraljevski klub je porazom od Barse ispao iz Kupa Kralja.

Izabrane vesti

Dobro za Real je što će oba navedena meča igrati kod kuće, a loše je što je i prethodni duel s Kataloncima igrao kod kuće pa je rezultatski ubedljivo poražen. Solari je ostao pri svojim idejama. Sve vreme se trudi da bude pravi prvi trener Reala. Tražio je podršku od kluba i, kako piše Marka, dobio ju je i to 100 odsto. Mogao je da donosi odluke kakve je hteo do sada.

Predviđa se i da će Solari umreti sa svojim idejama. Zamera mu se što je potpuno okrenuo leđa Isku, kao i što je recimo protiv Barse dao šansu zamenama za Marsela (Regulion), Bejla (Vinisijus) i Asensija (Lukas).
 "Daje šansu onima koji igraju bolje", moglo se čuti u svlačionici Reala.

Posebno Solari u Vinisijusu vidi mnogo više od običnog igrača, pa mu iako ima 18 godina daje ključeve kluba u ruke. On je postao jedna od najboljih stvari u Realu otkako je došao Solari, ali, klub živi na rezultatima, na pobedama. Takvom timu je sadašnjost najvažnija.

A poraz od Barse peče Madridiste. I zato...

Lideri Reala znaju da će narednog leta morati da reaguju, da promene neke igrače, ali održe trenutnu transfer politiku. Ne planiraju da ulaze u neke neverovatne ponude, znaju da će morati da se klade na pojedine igrače (i trenere?), ali i misle da je sadašnji tim vredniji nego što neki misle. Znaju koliko je bitno da promene stvari na leto, ali i da zadrže ono što valja.

Samo, gde će biti Solari u celoj priči?

Foto: Reuters


tagovi

Santijago Solari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara