©Starsport
©Starsport

Solbaken: Utakmica protiv Srbije važna za budućnost

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.09.22. | 21:54

Selektor Norveške optimista pred utakmicu odluke protiv Srbije

Susret Norveške i Srbije predstavljaće direktan dvoboj kandidata za prvo mesto u Grupi 4 Lige nacija, a pred okršaj vredan mesta u elitnom rangu ovog takmičenja Stale Solbaken istakao je optimizam.

Izabrane vesti

"Priželjkujem atmosferu koja je vladala i tokom utakmice sa Švedskom u junu. Na krilima takve podrške igrači mogu da trče više nego inače. Nadam se da nas očekuje neizvesna utakmica do kraja. Sutra imamo priliku da izgradimo temelj za budućnost, utakmica sa Srbijom važna je za igrače i stručni štab. Cilj nam je da igramo Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a sva iskustva na putu do ostvarenja te ambicije biće nam dragocena", istakao je Solbaken.

Selektor Norveške našao se pred kritikama javnosti posle poraza od Slovenije (1:2) pre svega jer je među stative stavio golmana Nilanda koji je od rastanka sa Ridingom krajem prethodne sezone bez kluba i minuta. Iz tog razloga pitanje norveških novinara bilo je da li je doneo odluku ko će braniti u utakmici protiv Srbije.

"Odlučio sam ko je golman sutra, i desni i levi bek... Izabrao sam startnu postavu", kazao je Solbaken koji neće moći da računa na vezistu Sasuola Kristijana Torstvedta zbog žutih kartona.

Podsetimo, Norveška i Srbija utakmicu dočekuju sa po 10 bodova i Orlovima samo pobeda donosi plasman u viši rang i mesto u plej-ofu za Evropsko prvenstvo jer u konačnom plasmanu primarni faktor je učinak u međusobnim duelima, a Norveška je slavila u beogradskom okršaju (1:0) golom Halanda.


tagovi

Stale Solbaken

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara