Roberto Soldado (Reuters)
Roberto Soldado (Reuters)

Soldado završio transfer: Obeštećenje 500.000, a plata 2.000.000 godišnje

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.06.21. | 14:54

Iskusni Španac zatvorio krug u Valensiji

Bitno je da su more, sunce, plaže, lep grad... I eto Roberta Soldada.

Iskusni španski napadač otvara novo poglavlje u karijeri pošto je dogovorio transfer u Levante.

Izabrane vesti

Soldado će tako zatvoriti krug klubova iz valensijanske regije. Posle Valensije i Viljareala, zaigraće i za treći poznati klub iz regiona na obali Mediterana.

Soldado dolazi u Levante u transferu teškom 500.000 evra. Toliko iznosi obeštećenje po fiksnoj klauzuli koja je važila do 30. juna. Levante je pristao da plati pomenutu sumu i da ispuni želju trenera Paka Lopeza koji je isnsitirao na dolasku iskusnog napadača. Interesantno je da je i Lopez poput Soldada nekada radio u lokalnim rivalima Valensiji i Viljarealu. Doduše, trenirao je B timove pomenutih klubova.

Međutim, nisu samo lep grad i lepa klima bili razlozi da se Soldado vrati u grad Valensiju. Tu je i prilično pozamašan ugovor za njegove godine. Retko gde bi kao 36-godišnjak dobio dvogodišnji ugovor vredan 2.000.000 evra po sezoni kao što ga je dobio u Levanteu.

Soldado je prethodne dve sezone proveo u Granadi za koju je 82 utakmice postigao 25 golova. Karijeru je počeo u Real Madridu koji ga je slao na pozajmicu u Osasunu, a potom ga prodao Hetafeu. U predgrađu Madrida se i preporučio Valensiji u kojoj je golgeterski eksplodirao i obezbedio veliki transfer u Totenhem. Na Ostrvu se nije snašao pa se vratio u Viljareal iz kojeg je otišao u Fenerbahče. 


tagovi

Roberto Soldadoletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara