Foto: Reuters
Foto: Reuters

Solskjer je otišao, ali ne i problemi: Najslabiji Junajted i najgora atmosfera u post-Fergusonovoj eri

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.01.22. | 10:05

Crvenom stranom Mančestera vlada nezadovoljstvo i raskol

Rezultati ispod očekivanih od početka sezone produbljivali su nezadovoljstvo u redovima Mančester Junajteda, ali i oko kluba. Činjenica da premijerligaš sa Old Traforda ne uspeva da uspostavi kontinuitet uticala je na atmosferu u klubu, a ceh je krajem novembra platio Ole Gunar Solskjer. Norvežanin koji je iz perspektive mnogih okarakterisan kao jedan od izvora problema na crvenoj strani Mančestera napustio je klupu tima u kojem je tokom igračkih dana ostavio neizbrisiv trag, međutim njegov odlazak nije ugasio požar u Junajtedu.

Rastanak sa Solskjerom i dolazak Ralfa Rangnika izgledali su kao koraci koji nagoveštavaju bolje dane i povratak kluba na željeni kolosek, međutim situacija u klubu je suštinski ostala ista. Prema pisanju Dejli mejla problemi sa kojima se klub suočavao tokom mandata prethodnog menadžera ostali su aktuelni i danas, a da situacija nije idealna moglo se naslutiti i po reakcijama nakon poraza od Vulverhemptona (0:1) u prethodnom kolu.

Izabrane vesti

Luk Šo je posle blede partije protiv Vulvsa istakao nedostatak zajedništva i tako jasno stavio do znanja da dolazak Rangnika sam po sebi nije otklonio glavobolje Crvenih đavola.

"Nisam imao utisak da smo složni, osećao sam da se mučimo. Nismo stajali čvrsto na nogama i rival je osetio da ima kontrolu. Ne smatram da je to krivica novog menadžera, mi igrači smo dugo zajedno. Kada pogledate naš tim veoma je kvalitetan, ali sam kvalitet nekad nije dovoljan", istakao je defanzivac posle šestog prvenstvenog poraza.

Primedba beka između redova je potvrdila činjenicu da nezadovoljstvo značajnog dela Junajtedovog tima nije nestalo odlaskom Solskjera, a kako ostrvski mediji ističu, igrači koji su bili u drugom planu prethodnih šest meseci nisu odustali od namere da se ove zime presele u drugu sredinu. Među fudbalerima koji su izrazili želju da napuste klub su Entoni Marsijal, Edinson Kavani, Doni van de Bek, Din Henderson, Huan Mata i Džesi Lingard, te bi Rangnik do kraja zimske pijace mogao da ostane bez značajnog dela igračkog kadra.

Situaciju u određenoj meri olakšava činjenica da se većini nezadovoljnih status nije promenio sa dolaskom novog stratega te u slučaju da dođe do rastanka sa navedenim igračima ne bi bilo značajnijih negativnih posledica.

Isti izvori tvrde da je koren nezadovoljstva pomenutih igrača u činjenici da nisu dobili šansu ni u momentima kada je Junajted izgledao veoma bledo, a da je situaciju dodatno pogoršao Solskjerov stav i činjenica da Norvežanin nije otvorenih karata izašao pred izabranike, već je ulivao neosnovanu nadu gotovo otpisanim članovima tima.

Dejli Mejl ističe da se raspoloženje u Karingtonu nije popravilo ni dolaskom Nemca koji će biti zadužen za većinu sportskih pitanja, kao i da je atmosfera u trening centru engleskog giganta veoma loša. Stariji igrači otvoreno iskazuju nezadovoljstvo ne skrivajući stav da je aktuelna ekipa najslabija, a atmosfera najlošija od Fergusonove ere.

U prilog tezi da crvenom stranom Mančestera vlada raskol govore i prethodni događaji poput timske večere u novembru koju je organizovao Kristijano Ronaldo, a na kojoj se nije pojavio deo kipe.

Iako je bilo jasno da Rangnik nema čarobni štapić i da njegovim dolaskom problemi koji su se taložili mesecima, pa čak i sezonama, neće iščeznuti preko noći, aktuelna situacija nagoveštava da je zadatak pred Nemcem znatno kompleksniji od očekivanog, a bez dileme prvi korak biće značajna seča u igračkom kadru.


tagovi

Mančester JunajtedRalf RangnikOle Gunar SolskjerLuk ŠoKristijano RonaldoEdinson KavaniAntoni Marsijal

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara