Solskjer (© Reuters)
Solskjer (© Reuters)

Solskjer otkrio: Nudio sam Halanda Mančester junajtedu za 4.000.000 funti, nisu me poslušali

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 10:18

Kako je Ed Vudvord upropastio posao decenije...

Jedan čovek koji poznaje fudbal i nema moć odlučivanja i jedan koji pojma o fudbalu nema, ali „razvaljuje“ ekonomiju. Jasno je čija je bila poslednja, bez obzira što je u očima navijača Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer zauvek legenda (iako ne preterano uspešan period na klupi), a Ed Vudvord zauvek omražena osoba, s obzirom da je više brinuo o profitu nego o sportskim rezultatima.

Zato se i desilo da Vudvord, zajedno sa ostatkom svite iz vrha kluba, ne prihvati Solskjerov predlog da se angažuje – Erling Haland! Sad se, valjda, kaje, ali 2018. verovatno nije ni zna ko je napadač koji sad ruši rekorde po terenima Premijer lige.

Izabrane vesti

Solskjer je pred očima gledao kako svetluca dijamanat, jer ga je trenirao u Moldeu 2017. i 2018.

Imao sam u ekipi tada talentovanog centarfora, kakvog je Junanjted trebalo da ima“, istakao je Solskjer tokom druženja sa oko 400 navijača Mančestera i svi su u prostoriji znali na koga misli.

Iako ne pominje njegovo ime, jasno je da zamera bivšim poslodavcima što nisu doveli Halanda.

Zvao sam ljude u Mančesteru šest meseci pre nego što su mi ponudili posao. Ideja je bila da za 4.000.000 funti koliko je tad tražio Molde dobiju špica“, pojašnjava Solskjer, a kad se zna da je u međuvremenu napredovao do statusa jednog od najboljih špiceva današnjice u vreme kad su sume sulude dodatno naglašava: „Četiri miliona“!

U međuvremenu je Solskjer nasledio Žozea Murinja na Old Trafordu, Halandu je januara 2019. cena skočila duplo, prešao je u Salcburg za 8.000.000 evra, kasnije u Borusiju iz Dortmunda za 20.000.000, mada je i tokom tog koraka nekoliko puta posetio Mančester junajted i nije se dogovorio, da bi prošlog leta završio u Sitiju.

„Trebalo je mi da ga imamo sada, ali me nisu poslušali“, razočarao je naglasio Solskjer.

Iz publike se začulo negodovanje: „Gde je on sad, gde je on sad?“, na šta je Norvežanin uzvratio,.

„Ne pitajte, ništa me ne pitajte“.

Gde li je i šta rad taj „znalac“ Ed Vudvord?


tagovi

Ole Gunar SolskjerErling HalandMančester JunajtedMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara