Solskjer zove Slimanija na Old Traford, šest meseci košta 5.000.000, opcija je i Igalo

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.01.20. | 13:57

Plus plate

Nestašica kvalitetnih napadača. A Evropa ište za takvima. Pisali smo već o tome da zbog povreda špiceve jure Barselona, Atletiko, Totenhem, pa i Mančester junajted, koji već ulazi u cajtnot, a rešenja ni na vidiku. Direktor Ed Vudvord ne želi da napravi grešku kao sa Aleksisom Sančezom – koga još pozamašno plaća iako on igra u Interu – pa pokušava da upeca privremeno i jeftino rešenje što neće ići baš tako sa Edinsonom Kavanijem ili Kšištofom Pjontekom na koje je Junajted bacio oko.

Ali zato – Islam Slimani. Pod ugovorom je sa Lesterom, ali igra na pozajmici u Monaku. Istina, nije se proslavio u Premijer ligi, ali jesenas je bio odličan u Monaku, postigao je sedam golova, namestio još sedam i nagovestio da nije zaboravio da igra fudbal.

Izabrane vesti

Pride, da bi Junajted umanjio rizik od pogrešne procene nudi samo šestomesečnu pozajmicu, taman da zakrpi rupu dok se Markus Rašford ne oporavi od povrede. Koristilo bi verovatno i Slimaniju, svakako bi na Old Trafordu mogao da se proda bolje nego u Monaku. S tim da ni on neće doći za džabe. Junajtedu je već poručeno da bi Slimani mogao da napusti Monako samo ako mančesterski gigant iskešira 4.000.000 funti, odnosno 5.000.000 evra.

Nije to nikakva suma za Junajted, ali ako se setimo da Slimani nije mogao do gola na pozajmici u Njukaslu, te da se nije ispunio očekivanja ni u Fenerbahčeu – a to su ipak manje zahtevne sredine od Mančestera – onda se treba zapitati da li su pare bačene u bunar? Uostalom, čak i u Monaku je poslednjih nedelja Slimani češće na klupi nego na terenu.

Opet, minus od 5.000.000 evra Junajted bi mogao i da istrpi. Mnogo bi ga skuplje stajalo ako bi omanuo sa Pjontekom i posebno Kavanijem. S druge strane, Ole Gunar Solskjer je očajan. Uprava je letos prodala i Romelua Lukakua i Aleksisa Sančeza, a zamenu nije dovela, ako tu ne računamo mladog Mejsona Grinvuda, prekomandovanog iz U18 selekcije.

Ovog januara su hteli Erlinga Halanda, ali dok su se na Old Trafordu premišljali Borusija je reagovala i Norvežanina odvela u Lisabon. Solskjer još čeka.

S druge strane, Skaj Sport javlja da je jedna od opcija za Junajted i Odion Igalo, koji trenutno fudbalski hleb zarađuje u Kini igrajući za Šangaj Šenhua

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara