Borna Sosa (©Ajax)
Borna Sosa (©Ajax)

Sosa iz Štutgarta u Amsterdam: Ajaks za Hrvate iskeširao 31.500.000!

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 23:58

Trećina investiranog novca u jačanje igračkog kadra otišla na igrače iz susedstva...

Najpoželjnije destinacije za Hrvate ovoga leta su Mančester i Amsterdam! Siti je na mig Pepa Gvardiole izdvojio fiksno 119.100.000 za Joška Gvardiola i Matea Kovačića, a Ajaks je za manje od mesec dana napravio pravu hrvatsku koloniju u glavnom gradu Holandije.

Lavina je pokrenuta dolaskom Jakova Medića iz Sankt Paulija, zatim se zagrebački Dinamo pošteno opario od transfera Josipa Šutala, ali tu nije kraj... Sven Mislintat se zalepio za igrače iz Hrvatske i još jednom ubedio ljude iz kluba da odreše kesu. Na Johan Krojf Arenu sleteo je i – Borna Sosa!

Izabrane vesti

Imaće Ajaks u ovoj sezoni hrvatsku odbranu. Sasvim je realno da u pojedinim utakmicama u erediviziji amsterdamski klub izađe sa trojicom igrača iz susedstva u poslednjoj liniji tima. Josip Šutalo i Jakov Medić bi se našli u srcu odbrane, a Borna Sosa kraj leve aut-linije.

Amsterdam je postao obećani grad za Hrvate, a za njih je Ajaks ovoga leta iskeširao čak 31.500.000 evra. Jakov Medić je bio prva i najmanje skupa opcija. Njegov otkup iznosio je 3.000.000, za Josipa Šutala je utrošeno 20.500.000, a transfer Borne Sose zaveden je na 8.000.000 evra.

Sve skupa ozbiljan novac je Ajaks spiskao na renoviranje odbrane...

Borna Sosa je imao ugovor sa Štutgartom do 2025. godine, zahvaljujući tome je klub iz Bundeslige uspeo da izboksuje sasvim solidno obeštećenje. Hrvatski bek je i sa Kopljanicima potpisao višegodišnji ugovor, obavezao se na saradnju do 2028. i postao 11. igrač za koga je tim iz Amsterdama ovoga leta razbio kasu.


tagovi

Borna SosaAjaksŠtutgartLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara