©Reuters
©Reuters

Sosijedad, Benfika i Atletiko će ugostiti Engleze na neutralnom terenu: Junajted i Arsenal idu u Italiju, Čelsi u Poljskoj

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.02.21. | 17:39

Pol Pogba ipak neće dobiti priliku da zaigra u Torinu

Duel Red Bul Lajpciga i Liverpula u osmini finala Lige šampiona će se umesto u Nemačkoj odigrati u Mađarskoj, tačnije u Budimpešti. Pored Nemaca, zbog nepovoljne epidemiološke situacije na ostrvu ni Španci, ali ni Portugalci ne dozvoljavaju ulaske u zemlju iz Britanije. To će uticati na još jedan meč osmine finala elitnog takmičenja, ali i na dva duela šesnaestine finala Lige Evrope. Atletiko Madrid će dočekati Čelsi u Varšavi, Real Sosijedad će biti domaćin Mančester junajtedu u Torinu, dok će Arsenal umesto u Lisabon putovati u Rim, gde će biti gost ekipi Benfike.

Zbog pojave novog soja virusa korona u Velikoj Britaniji veliki broj zemalja ne dozvoljava stanovništvu sa ostrva da pređe njihove granice. Tako su i Španci postavili restrikcije za dolaske iz Engleske, što će imati uticaj na dva meča sa međunarodne scene.

Izabrane vesti

Atletiko Madrid žarko želi da ugosti Čelsi na Vanda Metropolitano stadionu, ali će kako stoje stvari biti sprečen. Restrikcije su na snazi do 16. februara, ali sva je prilika da će se sa njima nastaviti i posle pomenutog perioda. Tako će Jorgandžije morati da ugoste Plavce na neutralnom terenu, imali su dve opcije: državne stadione u Bukureštu ili Varšavi.

Kako javlja italijanski novinar Tankredi Palmeri, doneta je odluka da se utakmica odigra u Poljskoj.

Virus korona je napravio i dodatan problem Dijegu Simeoneu, kako su pozitivne rezultate testa na Kovid-19 dobili Mario Ermoso, Žoao Feliks i Musa Dembele. Od početka pandemije veliki broj igrača sastava iz Madrida, zaključno sa argentinskim trenerom, zakačio je virus. Tri gore-navedena igrača su trenutno van stroja. Videćemo da li će biti spremni za duel sa Plavcima (23. februar, 21.00).

Sve je izvesnije i da će Mančester junajted putovati u Torino umesto u San Sebastijan (18. februar, 18.55). Uprava Real Sosijedad već pregovara sa čelnicima Juventusa. Shvatili su u Sosijedadu da su šanse da ugoste Junajted na Anoeti jako male, zbog problema koje sa sobom nosi pandemija virusa korona. U ranim jutarnjim časovima dobili su praktično i potvrdu, mada se još uvek čeka poslednja reč španske Vlade. Sva je prilika da neće po drugi put u istoriji ugostiti ekipu iz Mančestera na svom terenu.

Tako se kao opcija pojavio Alijanc stadion. Razgovori dva kluba oko pomeranja utakmice u Torino teku dobro, a poznato je i da italijanska Vlada dozvoljava stranim državljanima da uđu u zemlju. Ipak, u španskom klubu žele da budu oprezni, pa razmatraju i druge opcije, ali je utisak da će snage sa engleskim velikanom odmeriti na stadionu Bjankonera.

Ove vesti sigurno bi obradovale Pola Pogbu, ali je francuski reprezentativac trenutno povređen i prema poslednjim informacijama neće se vratiti na teren za prvi meč šesnaestine finala protiv Real Sosijedada. Oglasili su se sa Teatra snova i javnost obavestili da će bivši igrač Juventusa van terena provesti nekoliko sedmica. Jasan znak da ga neće biti u timu za deset dana protiv Reala.

Pogba će tako propustiti i duel sa Vest Hemom u osmini finala FA kupa, kao i gostovanje na Hotornsu ekipi Vest Bromvič Albiona u okviru 24. kola Premijer lige. Ne treba ga očekivati na tereni ni protiv Njukasla (21. februar) u 25. rundi elitnog ranga engleskog fudbala, videćemo da li će najbolji igrač Junajteda u januaru biti na raspolaganju Ole Gunar Solskjeru za revanš meč sa ekipom Sosijedada.

"U pitanju je poverda koja zahteva oporavak od nekoliko nedelja. Tek je počeo sa oporavkom, radi sa lekarskim osobljem i potrudićemo se da ga vratimo na teren što je pre moguće, ali i na najbezbedniji način. Nećemo rizikovati, Pogba je jako važan igrač za nas", izjavio je norveški stručnjak.

Isti slučaj je i sa Portugalijom, koja ne dozvljava ulaske u zemlju iz Britanije, što će sprečiti fudbalera Arselana da putuju na gostovaje. Tako će Benfika umesto na Lužu, prema informacijama sa Apenina, ugostiti Tobdžije na Olimpiku u Rimu.



tagovi

Pol PogbaLiga EvropeŽoao FeliksMusa DembeleMario Ermoso

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Arsenal
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara