Braim Dijaz (©Reuters)
Braim Dijaz (©Reuters)

Šou Braima Dijaza i blickrig Reala! Kraljevski klub za minut do osmine finala Kupa kralja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.01.24. | 23:24

Blankosi nisu ponovili greške, Arda Guler konačno debitovao...

Nikada Braim Dijaz nije dobio pravu šansu u Mančester Sitiju, isprva nije bio deo ni velikih planova Karla Ančelotija, međutim, kako je maler poterao Real Madrid ove sezone, nije imao kud italijanski stručnjak. Morao je zbog silnih povreda i ogromnog broja utakmica koje troše igrače da porazmisli i o biseru iz Malage.

Da dobije veću ulogu doprinela je povreda Vinisijusa Žuniora, kao i loša forma Hoselua. Ali, i činjenica da može da odgovori zahtevima na različitim pozicijama. Mic po mic mu je pružao sve veću minutažu, a Braim Dijaz je počeo da je koristi i da trese mreže. Kako nije standardni član prve postave, sledovala mu je nova runda dokazivanja i blickrigom je pogurao Blankose do pobede na gostovanju Arandini i osmine finala Kupa kralja – 3:1 (0:0).

Izabrane vesti

Kraljevski klub je u prošlosti znao da se izblamira u Kupu kralja, gubio je više puta u trećem milenijumu od niželigaša. Otuda i odluka Karla Ančelotija da na teren stadiona Montesiljo pošalje od prvog minuta Kepu Arizabalagu, Naća Fernandeza, Hoselua, Eduarda Kamavingu, dok su u pripravnosti bili Džud Belingem, Luka Modrić, Fede Valverde, Rodrigo...

Želeo je Italijan da u rezervi ima i jake adute, ako stvari izmaknu kontroli. Arandina je izdržala prvo poluvreme, loptu gotovo da nije ni videla, ali je istrajala u nameri da sačuva gol. Nije kapitulirala do odlaska na odmor, međutim, oko 11.000 duša u nastavku nije imalo mnogo razloga za radost. Ponajviše zbog Braima Dijaza.

Manje do deset minuta u drugom poluvremenu bilo mu je dovoljno da rasprši snove četvrtoligaša da može da ispiše scenario za filmsku priču kao što su Toledo, Alkorkon... Stuštio se ka golu, promešao Vitola i Zazu, ušao je u kazneni prostor i na njegovoj ivici oboren sa leđa. Izvukao je faul i jedanaesterac, a Hoselu ga je pretvorio u pogodak. Posle skoro mesec dana postigao je pogodak za Kraljevski klub, prebrodio je mini-krizu i revanširao se dribleru iz Malage.

Samo što je Arandina krenula sa centra, morao je Adrijan Alvarez opet da vadi loptu iz mreže. Braim Dijaz bio je začetnik akcije, povukao je loptu napred, krenuo u solo prodor. Nije sve sam završio, ali se zahvaljujući Hoseluu uspešno završilo po Real Madrid. Stigla je lopta do strelca prvog gola, proigrao je Braima Dijaza, a on otvorio stopalo i pogodio suprotan ugao.

Karlo Ančeloti je vrlo brzo poslao na teren Fedea Valverdea umesto Arde Gulera, koji je u Arandu de Dueru debitovao za Blankose, ubacio je i Rodriga, a brazilski napadač je u nadoknadi pečatirao prolaz madridskog kluba. Ponovo je Braim Dijaz bio inicijator svega, probio je po desnom krilu i zavrnuo u šesnaesterac, da bi Rodrigo zakucao loptu u mrežu.

Madriđani su se opustili u dubokoj nadoknadi i – Arandina je dala gol. Rali Kabral je fintom izbacio Frana Garsiju, ubacio loptu u peterac, a ona se odbila od Naća Fernandeza i prevarila Kepu Arizabalagu.


tagovi

ArandinaReal MadridKup kraljaBraim DijazHoseluRodrigoArda Guler

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara