Radost gostiju (Reuters)
Radost gostiju (Reuters)

Šou u Torinu! Juventus gubio do 91. minuta, pa slavio pobedu - na kraju Salernitana odnela istorijski bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.09.22. | 22:47

Lud meč!

Imala je Salernitana šokantnih 2:0 u Torinu protiv Juventusa na poluvremenu. Imala je 2:1 kada je istekao 90. minut. Juventus dao dva gola do 94. minuta i preokrenuo ali je u 102. minutu posle opšteg meteža, frke i crvenih kartona meč završen bez pobednika - 2:2.

Potpuno luda utakmica u Torinu!

Izabrane vesti

Tvorac najvećeg čuda u prošloj sezoni Serije A je bio nadomak čuda protiv najvećeg razočaranja prethodne sezone i najveće pobede u klupskoj istoriji. Delovalo je da je ostao bez ičega ali je na kraju odneo bod koji je razjario domaćine.

Salernitana je do večeras tri puta u klupskoj istoriji gostovala Juventusu i tri puta je poražena uz gol-razliku 0:7. Pobeđivala je nekada kod kuće Juven. Inter, Romu, Lacio ali u gostima nikada nije bila blizu tako velikog skalpa kao večeras.

Domaći trener Maks Alegri je u nedostatku velikog broja povređenih igrača opet morao da kombinuje pa su mu u formaciji 4-3-3 društvo Dušanu Vlahoviću u špicu pravili Mojze Ken i Filip Kostić dok je veznom redu sa Paredesom, Mekenijem i Miretijem nedostajao neki plejmejker plemenitijih fudbalskih osobina.

Posle samo nekoliko minuta igre, gostujući golman Luiđi Sepe je spasao svoj tim sjajnim odbranama Miretiju i Kenu. U 18. minutu je usledio prvi šok za domaće…

Kvadrado je pogrešio u proceni lopte i omogućio Macokiju da se spusti sa levog krila pred gol Perina. Uputio je oštar centaršut na gol-liniju i praktično naterao Antonija Kandrevu da stomakom ugura loptu u mrežu za iznenađujuće vođstvo.

Od tog momenta se Juventus mučio a Salernitana igrala bolje. Macoki po levom beoku je pravio ogromne probleme Bjankonerima. Uspeo je Vlahović da zatrese mrežu ali mu je VAR poniptio gol zbog ofsajsa. U poslednjim momentima prvog poluvremena je usledio potpuni pok. Kšištof Pjontek je pogodio Bremera u ruku, a VAR dosudio penal za goste. Poljak je poslao Perina u jednu, a loptu u drugu stranu za velikih 2:0. Poslednji put kada je Juve u prvenstvu na poluvremenu gubio 0:2 od nekoga, bilo je to pre 18 godina kada je Leće vodio 3:1. Eto koliki je šok režirala Salernitana…

Alegri je na poluvremenu uveo Milika umesto Kena, promenio formaciju ali je Juve nastavio da se muči i da igra slabo. Poklon sa neba je bio gol Bremera u 51. minutu posle centaršuta Kostića koji je oživeo nade domaćeg tima.

Ali umesto očekivanog preokreta, Juve je nastavio da igra potpuno bezidejno. Salernitanin trener Davide Nikola je pročitao sve zamisli Maksa Alegrija i nadmudrio ga. Imao je Vlahović šansu, imao je i Milik sjajan šut u 89. minutu i delovalo je da će gosti izdržati…

A onda – penal u 91. minutu za Juve!

Viljenja je jako neoprezno zakačio po nozi Aleksa Sandra i skrivio najstrožu kaznu. Kapiten Bonući je preuzeo odgovornost ali je Sepe i to pročitao i odbranio. Na sreću domaćih, lopta se odbila pravo na nogu Bonučiju koji se ispravio i pogodio praznu mrežu.

Krenuo je Juventus na sve ili ništa i usledio je potpuni haos. Milik je pogodio posle kornera u 94. minutu i krenula je luda proslava. Dobio je i crveni zbog skidanja dresa ali je makar delovalo da je vredelo… Delovalo!

VAR je javio da je Bonući bio u milimetarskom ofsajdu i gol je poništen. Proključao je bes domaćih. Isključen je Kvadrado. Isključen je i trener Alegri. Na drugoj strani je crveni dobio Facio. Dobrih nekoliko minuta je trajala gužva i preprika pa je meč trajao sve do 102. minuta.

Salernitana je odnela istorijski bod iz Torina. Juve se spasao bruke ali i ostao sa velikim frustracijama. Samo dve pobede u šest utakmica, već polako kasni za konkurentima…

SERIJA A – 6. KOLO

Subota

Napoli - Specija 1:0 (0:0)

/Raspadori 89/

Inter – Torino 1:0 (0:0)

/Brozović 89/

Sampdorija - Milan 1:2 (0:1)

/Đuričić 57 - Mesijas 6, Žiru 67 pen/

Nedelja

Atalanta - Kremoneze 1:1 (0:0)

/Demiral 75 - Valeri 79/

Bolonja - Fjorentina 2:1 (0:0)

/Berou 59, Arnautović 62 - Martinez Kvarta 54/

Leče - Monca 1:1 (0:1)

/Gonazales 48 - Sensi 35/

Sasuolo - Udineze 1:3 (0:1)

/Fratezi 33 - Beto 75, 90+4, Samardžić 90+1/

Lacio - Verona 2:0 (0:0)

/Imobile 68, Luis Alberto 90+5/

Juventus - Salernitana 2:2 (0:2)

/Bremer 51, Bonući 90+1 - Kandreva 18, Pjontek 45+4 penal/

Ponedeljak

20.45: (4,60) Empoli (3,70) Roma (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SalernitanaAntonio KandrevaKšištof Pjontek

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara