©Reuters
©Reuters

Souza je bivši, Salernitana angažovala Inzagija

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.10.23. | 16:56

Portugalac platio ceh loših rezultata

Tek tri boda u osam kola i nijedna pobeda učinak je usled kojeg je rukovodstvo Salernitane na dnevni red uvrstilo pitanje poverenja treneru Paolu Souzi i donese odluku da se rastane sa Portugalcem na čije je mesto je postavljen Filipo Inzagi.

Nezadovoljni rezultatima čelnici člana Serije A, rešenje za krizu vide u promeni šefa stručnog štaba te je poverenje ukazano Italijanu

Izabrane vesti

Podsetimo, Souza je pre Salernitane sa klupe predvodio Kvins Park Rendžers, Svonsi, Lester, Videoton, Makabi Tel Aviv, Bazel, Fjorentinu, Bordo i Flamengo, a okušao se i kao selektor Poljske. U Salerno je stigao početkom godine i prilično rutinski izborio opstanak, ali je nova sezona donela znatno skromnije igre, pa je tim napustio uz tri remija i pet poraza posle osam kola.

Inzagi, sa druge strane, je poslednji trenerski angažman imao u Ređini u kojoj je proveo godinu dana, ali je od septembra bez angađmana. Pre epizore u Ređini, nekadašnji golgeter je trenerski zanat kovao u Milanu, Veneciji, Bolonji, Beneventu i Breši.

Pauza u klupskom fudbalu usled reprezentativnih obaveza ostaviće novom strategu praktično dve nedelje do premijere, a naredni duel pretposlednjeg tima Serije A zakazan je za 22. oktobar kada u Salernu gostuje Kaljari.


tagovi

SalernitanaFilipo InzagiPaulo Souza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara