Fudbaleri Šefild Venzdeja (©Reuters)
Fudbaleri Šefild Venzdeja (©Reuters)

Sove kao kod kuće na Vembliju, 44.000 navijača uz Venzdej protiv Tedića i kompanije

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.05.23. | 11:06

Engleska 3: Danas (16.00) u Londonu traži se poslednji putnik u Čempionšip. Ekipa iz Šefilda je hit na Ostrvu posle eliminacije Piterboroa i pored poraza u prvom meču polufinala (0:4)

Premijer liga se završila, Luton je pobednik plej-ofa Čempionšipa i novi član elite, ali lopta nastavlja da se kotrlja na Ostrvu. London i kultni Vembli biće danas (16.00) poprište finala plej-ofa Lige 2, za ulazak u Čempionšip. Barnsli ili Šefild Venzdej? Jedan od dva nekadašnja člana Premijer lige vratiće se u drugi rang engleskog fudbala. Ovi timovi su komšije, dolaze iz južnog Jorkšira, a razdaljina između gradova je samo 35 kilometara.

Šefild Venzdej je pravi hit na Ostrvu. Izgubio je prvi meč polufinala od Piterbora sa 4:0, ali je u revanšu na Hilsborou slavio istim rezultatom posle 90 minuta, posle dodatnih 30 je bilo 5:1, a penal serija je odlučila da Sove igraju meč za povratak u najjaču drugu ligu na svetu.

Izabrane vesti

U Šefildu je euforija, karte koje pripadaju Venzdeju su razgrabljene, pa se očekuje da Vembli bude obojen u plavo-bele boje i da budu 12. igrač tima koje s klupe predvodi Jamajčanin Daren Mur. Venzdej će sa tribina londonske lepotice da bodri čak 44.000 navijača, dok se očekuje sigurno bar duplo manje navijača Barnslija.

16.00: (3,00) Barnsli (3,20) Šefild Venzdej (2,45)

Tim sa stadiona Oukvel prošle godine je ispao, a sada bi mogao ekspresno da se vrati u Čempionšip. Pre dve godine je sa Francuzom Valerijenom Ismaelom igrao polufinale plej-ofa za Premijer ligu, ali je ispao od Svonsija. Boje Barsnlija brani nekadašnji napadač Čukaričkog, igrač Mančester Sitija na pozajmici Slobodan Tedić. Bivši mladi reprezentativac Srbije nije bio standardan u prvoj postavi ove sezone, bio je i povređen, ali se u finišu ustalio u prvu postavu. Igrao je 64, odnosno 81 minut u polufinalu plej-ofa kada je Barnsli za gol bio bolji od Boltona – 1:1 i 1:0.

Na 23 utakmice, Tedić je četiri puta zatresao mreže rivala u trećem rangu engleskog fudbala, a imao je i jednu asistenciju. Vratio se u život posle loše dve sezone u holandskom Zvoleu za koji je postigao samo dva gola.

Venzdej je veći deo šampionata bio na prva dva mesta, ali je pao u finišu, pa su Ipsvič i Plimut izborili direktnu promociju u viši rang. Mur je na kormilu tima već dve godine, sa ovim timom je ispao iz Čempionšipa u sezoni 2020/2021, a sada posle dve godine želi da se vrati tamo gde klubu sa Hilsboroa i pripada.

U ovom prvenstvu najbolji strelac Sova je Majkl Smit sa 16 golova, a perjanice tima su i Džoš Vendas i Li Gregori sa 11, odnosno 10 pogodaka na kontu. Najbolji pakeri su Beri Benan sa 12 i Marvin Džons sa 10 asistencija.

Majk Daf je prethodnog leta seo na klupu Barnslija posle ispadanja iz Čempionpšipa. Najefikasniji igrač tima sa 15 golova je Devonte Kol, a prate ga Džejms Norvud sa 11 i Adam Filips sa devet pogodaka.

U ovom šampionatu Barnsli je oba puta dobio komšije u Ligi 2. Na svom terenu je slavio sa 4:2 sredinom marta, dok je početkom septembra prošle godine pobedio na Hilsborou sa 2:0. Da li je treća sreća za Sove? Tim iz Šefilda ima ulogu blagog favorita na Vembliju.

ENGLESKA 3 - FINALE PLEJ-OFA (VEMBLI - JEDAN MEČ)

Ponedeljak

16.00: (3,00) Barnsli (3,20) Šefild Venzdej (2,45)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Engleska 3Šefild VenzdejBarnsli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara