Stefan Bajčetić (©Reuters)
Stefan Bajčetić (©Reuters)

Španci pišu: Bajčetić je naš

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.12.22. | 03:17

Mladi fudbaler Liverpula navodo već dao obećanje RFEF da će igrati za Španiju

U intervjuu za Mozzart Sport nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Srđan Bajčetić rekao je da je još rano pričati o tome za koju će reprezentaciju njegov sin Stefan nastupati, ali po pisanju Marke Bajčetić junior je već doneo odluku, a ona glasi - za Španiju.

Mladi vezista Liverpula navodno je obavestio Fudbalski savez Španije (RFEF) o tome da želi u budućnosti da nastuap za njihovu A selekciju. Dosad je već upisao tri nastupa za ekipu igrača do 18 godina, a bio je pozvan i za godinu dana starije, ali je morao da napusti kamp zbog povrede.

Izabrane vesti

Stefan Bajčetić je rođen i odrastao u Vigu, gde je do 16. godine trenirao fudbal u Selti iz koje je decembra 2020. prešao u Liverpul. Letos je prošao kompletne pripreme sa prvim timom Redsa, a tokom septembarskog duela Lige šampiona sa Ajaksom Jirgen Klop mu je pružio priliku da debituje za slavni klub. Sakupio je još četiri nastupa, a čini se da se tokom pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru Bajčetić dodatno nametnuo nemačkom treneru, pa je zaslužio da se nađe u startnoj postavi derbija sa Mančester Sitijem u Liga kupu, a u ponedeljak je protiv Aston Vile u Premijer ligi upisao i svoj prvi gol za Liverpul.

Iako tek nešto više od 10 minuta na terenu, stigao je 18-godišnji defanzivni vezista da se upiše u strelce. Odlično je iz drugog plana pratio kontranapad svog tima, lepim potezom prevario golmana, a onda lukavo šutirao.

Bio je to povod za pohvale Jirgena Klopa i polemiku da li će u budućnosti igrati za Srbiju ili Španiju, baš kao što je mesecima slučaj sa Udinezeovim Lazarom Samardžićem, koji može da bira između Srbije i Nemačke. Nažalost, čini se da su obojica perspektivnih igrača sredine terena bliži odluci da izaberu zemlju u kojoj su rođeni ispred one iz koje vuku korene.

Po pisanju Marke, veliki uticaj na Bajčetićevo obećanje Špancima ima izbor Luisa de la Fuentea za novog selektora A reprezentacije, pošto je 61-godišnji strateg godinama radio s mlađim kategorijama naicionalnog tima i odlično poznaje većinu igrača. Njegov prethodnik Luis Enrike već je napravio smenu generacija i šansu pružio pojedinim Bajčetićevim vršnjacima. Španija se trenutno u velikoj meri oslanja na mlade fudbalere, jedva punoletne, pa neće biti iznenađenje ako jedan od nosioca igre postane i momak iz Viga srpskog porekla.


tagovi

Stefan BajčetićFudbalska reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija SrbijeFSSLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara