Rikardinjo (©AFP)
Rikardinjo (©AFP)

Španci zaustavili Rikardinja, ali ispustili 2:0! Bizaran autogol odveo Portugalce u polufinale

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.09.21. | 19:30

Evropski prvaci ponovo igrali produžetke na Mundijalu u Litvaniji

Sjajan meč gledali smo u osmini finala Svetskog prvenstva u futsalu između Srbije i Portugalije, nažalost, s nepovoljnim ishodom po našu reprezentaciju.

Namučili su Orlovi evropske prvake, vratili se posle 0:2 i poklekli tek u produžecima, a sličan meč viđen je u komšijskom duelu Portugalaca i Španaca (4:2, video OVDE).

Izabrane vesti

Ovaj put rival je imao dva gola prednosti, uspeo da neutrališe najboljeg igrača planete Rikardinja, ali su Andre i Ziki uspeli da izbore dodatnih deset minuta za Portugaliju.

Ogromu sreću imali su momci u prugastim dresovima kada je Adolfo pogodio stativu iz kornera u bukvalno poslednjoj sekundi drugog poluvremena, a još veću u trećem minutu prvog produžetka, kada je Raja nespretnom reakcijom lobovao svog golmana. Nisu imali Španci šta da kalkulišu posle tog momenta, krenuli su u napad s igračem umesto golmana, a protivnik je to umeo da iskoristi i golom Panija postavi konačnih 4:2.

Rival Portugalcima u polufinalu biće bolji Kazahstan, koji je 3:2 savladao trećeplasiranu selekciju s prošlog Mundijala, Iran. Taj duel je u četvrtak, dok je prvi par južnoamerički derbi Brazil - Argentina, u sredu od 18 časova.


tagovi

futsalRikardinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara