Hložek u dresu reprezentacije Češke (© Reuters)
Hložek u dresu reprezentacije Češke (© Reuters)

Sparta raspucana, dala pet golova, proradilo zimsko pojačanje

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.01.22. | 20:43

Partizanov naredni evropski rival počeo seriju kontrolnih mečeva

Prethodnu godinu završila je sa pet vezanih pobeda, a novu počela sa pet golova. Počela je Sparta iz Praga seriju kontrolnih utakmica u okviru zimskih priprema i odmah stavila do znanja koliko može da bude raspucana, pošto je savladala Črudim 5:0.

Mada joj je rival bio drugoligaš, tim Pavela Vrbe (pre dva dana potpisao novi ugovor) pokazao je kakvim napadačkim arsenalom raspolaže. Gol za inicijalno vođstvo delo je Adama Hložeka, 19-godišnjeg fudbalera koji igra sezonu velike afirmacije, drugi je postigao novajlija iz Jabloneca Tomaš Čvančara (u prvom delu sezone strelac devet puta), a pogađali su još Karabec, Pulkrab i Patrak.

Izabrane vesti

Trener Vrba je dao šansu četvorici momaka iz B tima Sparte, priliku da se rastrče dobili su Sejk, Rineš, Patrak i Sučomel.

Sparta je igrala prvo poluvreme u formaciji 4-5-1: Heča (od 30. Nita)Vajsner, Čelustka, Pavelka, Polidar – Pešek (od 30. Minčev), Saček, Dočkal, Hložek, Laco Krejči (od 30. Haraslin) – Čvančara. U nastavku je Vrba zaigrao ofanzivnije, u rasporedu 4-4-2: Nita (od 61. Holec) – Gabrijel, Panak, Vitik, Sučomel – Minčev (od 61. Patrak), Krejči, Karabec, Haraslin (od 61. Rineš) – Sejk, Pulkrab.

Prvi meč šesnaestine finala Lige konferencije Sparta – Partizan na programu je 17. februara u Pragu, revanš je 24. u Beogradu.


tagovi

Sparta PragLiga konferencijemeđunarodni fudbalPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara