©B4
©B4

Sparta test Čukine spremnosti za Evropu

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 11:02

Tim iz Praga idealan rival da beogradski klub stvori realnu sliku pred novu sezonu

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Slovenije)

Četvrta kontrolna utakmica Čukaričkog na pripremama u Sloveniji predstavljaće ujedno i završni test za Brđane pred početak nove sezone. Susret sa Spartom iz Praga zakazan za danas od 16.30 časova za izabranike Dušana Kerkeza biće prilika da steknu realnu sliku pred izazove na tri fronta, a pre svega uoči kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Šampion Češke tim je u rangu potencijalnih protivnika Brđana na evropskoj sceni i iz te perspektive savršen je sparing partner da otkloni mnoge dileme Beograđana pred početak prvenstva. Posle pobede nad Makedonijom Đorđe Petrov (4:0), remija sa Rijekom (0:0) i poraza od MTK (1:2), utakmica sa Spartom predstavljaće tačku na tempiranje forme Čukaričkog u tradicionalnoj letnjoj bazi.

Kvalitetan rival još jednom će staviti na test funkcionisanje Brđana u novoj formaciji, sa trojicom štopera i dvojicom napadača. U postavci 3-5-2, Čukarički je protiv ekipe iz Budimpešte pokazao da ima adekvatnu alternativu za formaciju 4-2-3-1 u kojoj je funkcionisao tokom praktično čitave prethodne sezone. Utakmica zakazana za danas iz te tačke gledišta biće dodatna prilika da se igrači u poslednjoj liniji uigraju, ali i da ofanzivci naštimuju žice imajući u vidu da je protiv MTK neretko nedostajao završni pas da se konkretizuje inicijativa i ukrasi vrlo dobro izdanje.

Gust jesenji raspored i prva polusezona u kojoj će se Brđani susresti sa ritmom četvrtak-nedelja razlgog je zbog kojeg su na Banovom brdu očuvali oštru konkurenciju i čak je dodatno zaoštrili, te će Kerkez sa saradnicima imati slatke muke da izabere prve opcije od golmanske pozicije, pa do centarfora. Upravo činjenica da Čukarički za praktično svaku poziciju ima po makar dva kvalitetna rešenja, razlog je zbog kojeg treba očekivati da klub sa Banovog brda u značajnoj meri rotira igrače u narednim mesecima, ali će utakmica sa ekipom iz Praga izvesno predstavljati važan faktor pri izboru prvih opcija makar za zvaničnu premijeru u novoj sezoni.

Trenutno, jedina pozicija na kojoj su Brđani suženog prostora za manevar je uloga levog beka koju je proletos odlično obavljao Nemanja Tošić, međutim osim sjajnog defanzivca jedinu opciju predstavlja još 18-godišnji Veljko Mirosavić, igrač očiglednog potencijala, ali još bez adekvatnog seniorskog iskustva da bi mogao da blanko dobije poverenje u situacijama kada bude bila potrebna alternativa uz levu aut-liniju. Istovremeno, današnji duel izoštriće sliku u napadu, odnosno pitanje opcija u špicu uz Mohameda Badamosija, dok bi od večeras jasnija mogla da bude i slika štoperskog trija.

Utakmica protiv Sparte predstavljaće poslednju sliku pred povratak u Beograd zakazan za 14. jul i prve izazove u Mozzart Bet Superligi, međutim do prvih evropskih izazova Čukarički će imati sasvim dovoljno vremena da u hodu i kroz prvenstvene susrete, dodatno izoštri sliku kako bi na međunardonoj sceni ostavio željeni utisak.


tagovi

ČukaričkiSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara