Ajrton Lukas (©Shutterstock)
Ajrton Lukas (©Shutterstock)

Spartak blizu Lige šampiona, koristi poklon gradskih rivala

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.05.21. | 11:30

Izabranici Domenika Tedeska pobedom protiv Himkija (ponedeljak, 18.00) imaju priliku da se izdvoje na drugoj poziciji u Premijer ligi Rusije kolo pre kraja šampionata

Spartak ima zicer za plasman u Ligu šampiona sledeće sezone. Moskovljani u ponedeljak od 18 časova protiv Himkija imaju priliku da se izdvoje na drugoj poziciji na tabeli, koja vodi u kvalifikacije za elitno takmičenje sledeće sezone.

To im je omogućio remi bez golova, koji su odigrali Spartakovi gradski rivali Lokomotiva i Dinamo u subotu. Tim našeg trenera Marka Nikolića propustio je priliku da pobedom zadrži korak za Spartakom, a nije mu pomoglo ni to što je od 73. minuta imao igrača više.

Izabrane vesti

18.00: (1,30) Spartak M. (5,70) Himki (9,00)

Sada najtrofejniji ruski tim sve drži u svojim rukama, a ukoliko savlada Himki, u poslednjem kolu će mu biti dovoljan i remi za osvajanje drugog mesta. Naime, u slučaju istog broja bodova na kraju sezone gleda se međusobni rezultat, a tu je Lokomotiva ipak u prednosti.

Finiš sezone međutim prate neprijatne vesti po trenera Moskovljana. Rusi su već precrtali Tedeskua, Spartak uveliko traži trenera za novu sezonu, a najbliži klubu je portugalski stručnjak Rui Vitorija. Očekuje se da će po okončanju šampionata i zvanično da bude promovisan u novog šefa stručnog štaba crveno-belih.

Za igrače Spartaka ipak je najvažnije da završe sezonu kako treba i osvoje neophodna četiri boda u ta dva meča. Himki ne bi smeo da im predstavlja preveliku prepreku, pre svega zbog toga što on više nema nikakav rezultatski imperativ. Siguran je na sredini tabele i završiće sezonu kao osmi ili deveti. Još je i nekoliko igrača Himkija na bolovanju, pa tako u protokolu za ovaj meč neće se naći Dolgov, Djadjun i Glušakov.

I Spartak i Himki su pobedili na poslednja dva meča. Crveno-beli su bili bolji od CSKA i Arsenala, dok je Himki savladao Dinamo i Ural minimalnim rezultatima. U poslednjih 10 godina su Spartak i Himki odigrali samo jednu takmičarsku utakmicu, u prvoj polusezoni u oktobru. Tada su Moskovljani kao gosti posle preokreta slavili sa 3:2.

Nešto pre ovog meča Ural i Rostov će odmeriti snage u susretu bez takmičarskog značaja. Ural je još ranije obezbedio opstanak, a Rostov nema nikakve šanse da se domogne Evrope i u finišu takmičenja bi samo mogao da prestigne na tabeli Himki. Ural nije pobedio svog narednog rivala na poslednjih sedam susreta. U tom periodu su čak četiri meča završena nerešenim ishodom.

RUSIJA 1 – 29. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Ahmat Grozni – Tambov 3:1 (2:0)

/Harin 15, Poljarus 18, Iljin 80 – Arhipov 63/

Soči – Rotor 2:1 (1:1)

/Rudenko 9, Jusupov 90 – Ščetkin 30/

Subota

Ufa – Zenit 0:0

Arsenal Tula - Rubin 2:4 (2:0)

/Hlusevič 25, Đorđević 32 - Despotović 52pen, Makarov 59, Starfelt 66, Kostjukov 89/

Lokomotiva M. - Dinamo M. 0:0

CSKA Moskva - Krasnodar 3:1 (1:1)

/Edžuke 32, Čalov 56, Fernandes 69 - Klason 26/

Ponedeljak

15.30: (2,80) Ural (3,10) Rostov (2,65)

18.00: (1,30) Spartak M. (5,70) Himki (9,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Spartak MoskvaHimkiRusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara