Gemović (©Starsport)
Gemović (©Starsport)

Spartak ne ume protiv Vojvodine, dve čarolije Đuričkovića za slavlje na Čairu

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.12.20. | 15:56

Rad iznenadio u Šapcu – 1:0

Gemova nema u fudbalu, ali ima – Gemovića. I njega slave danas navijači Vojvodine, jer je doneo tri boda Lalama na gostovanju u Subotici, kojima crveno-beli ostaju u igri za drugo mesto na kraju jesenje polusezone.

Sjajan meč odigrali su Spartak i Vojvodina, potpuno otvoren, sa pregršt šansi na obe strane. Gledajući prilike koje su stvorili, Subotičani možda nisu zaslužili da izgube meč. Ali, bio je sjajan golman Novosađana Vukliš, u dva navrata je čudesnim odbranama sprečio Plave golubove da dođu do prednosti.

Izabrane vesti

Vojvodina obično igra tvrdo, ne stvara ogroman broj prilika, ali je danas Spartak otvorenom, napadačkom igrom „primorao“ da i ona zapleše u istom ritmu. Ostavljali su Subotičani mnogo prostora za kontre, koje su gostima jedno od najjačih oružja.

Imao je Gemović dve odlične prilike i u prvom poluvremenu, ali mu je treća bila srećna. Akciju je pokrenuo raspoloženi Zukić, a nakon udarca Čovića lopta je došla do napadača Vojvodine, koji je bio precizan – 1:0.

Sve isto se igralo do kraja. Spartak je napadao svim silama, Vojvodina uzvraćala, ali rezultat se nije promenio. Novosađani nose kuće tri boda, Subotičani nisu uspeli da kod kuće savladaju Lale još od 2015. godine.

A, u Nišu vulkan radosti u 91. minutu. Magiju je bacao po terenu iskusni Petar Đuričković, koji je doneo sa dva pogotka Radničkom pobedu protiv Zlatibora – 2:1.

Sva tri gola su bila majstorije. Prvu je izveo Đuričković, koji je postigao jedan od najlepših golova jeseni. Na ivici šesnaesterca je primio loptu, primirio, telom prevario čuvara, a onda iz kolena poslao parabolu kojom je lobovao golmana Zlatibora.

Odgovor je stigao u drugom poluvremenu. Dakovac je u 54. minutu raspalio bombu iz slobodnog udarca, koja se od stative odbila u mrežu Nišlija. Taj rezultat je bio na snazi do 91. minuta, kada je Đuričković ponovo rešio da preuzme sve u svoje ruke. Prihvatio je ničiju loptu na 25 metara od gola, odmah tukao, pa iako udarac nije bio preterano jak, lopta je čak skakutala ka mreži, završila je tamo gde golman Zlatibor anije mogao da je dohvati.

Posle pet kola bez pobede, radost u Novom Pazaru. Ekipa Metalca je imala treće uzastopno gostovanje i to joj nimalo nije prijalo. Posle poraza od Bačke (3:1), tim Žarka Lazetića je pao i na stadionu kraj Jošanice – 1:0.

Bio je domaćin bolji sastav od početka do kraja, kao da je Milanovčane stigao umor na kraju polusezone. Trenutak odluke desio se na samom početku drugog poluvremena, kada je Dragutinović centrirao s boka, a Aganspahić glavom smestio u mrežu.

A, u Šapcu – šok. Derbi začelja Mačva – Rad rešen je golom u 90. minutu. U jeku napada domaćeg tima, koji je imao tri dobre situacije u poslednjih 15 minuta, Građevinari su organizovali napad i uz mnogo sreće stigli do gola i pobede. Šutirao je rezervista Damjanović i pogodio u glavu igrača Mačve, od kojeg se fudbal odbio u mrežu – 1:0.

SUPERLIGA SRBIJE – 18. KOLO

Petak

Mladost L. – Napredak 0:0

Proleter NS – Inđija 1:0 (0:0)

/Mirosavljev 78/

TSC – Radnik 1:3 (1:0)

/Dostanić 39 – Subotić 50, Mitošević 69, Makarić 94/

Čukarički - Javor 3:0 (1:0)

/Birmančević 35, Kovač 67, Vidosavljević 71/

Subota

Mačva – Rad 0:1 (0:0)

/Damjanović 90/

Novi Pazar – Metalac 1:0 (0:0)

/Aganspahić 47/

Radnički N. – Zlatibor 2:1 (1:0)

/Đuričković 38, 91 – Dakovac 54/

Spartak – Vojvodina 0:1 (0:0)

/Gemović 50/ 

17.00: (7,00) Voždovac (4,40) Partizan (1,47)

Nedelja

17.00: (1,08) Crvena zvezda (11,0) OFK Bačka (28,0)

***kvote su podložne promenama

 



tagovi

SuperligaZlatiborMačva ŠabacSpartak SuboticaRadnički NišMetalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara