Fudbaleri Spartaka iz Moskve (Foto: Reuters)
Fudbaleri Spartaka iz Moskve (Foto: Reuters)

Spartak posle drame i uspeha u Ligi Evrope u Sočiju traži pobedu za miran zimski san

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.12.21. | 12:55

U 18. kolu ruske Premijer lige Moskovljani gostuju u Sočiju

Sa puno emocija su fudbaleri moskovskog Spartaka okončali poslednji meč grupne faze Lige Evrope. Imali su plasman u osminu finala u rukama, a onda su ga umalo ispustili. Zahvaljujući golmanu Aleksandru Selihovu ipak su slavili prolaz među 16 najboljih, a danas se okreću novim obavezama. Čeka ih još jedan veliki izazov, gostovanje u Sočiju na stadionu koji nikad nisu osvojili (17.00).

17.00: (2,15) Soči (3,35) Spartak Moskva (3,50)

Izabrane vesti

Vodio je minulog četvrtak Spartak u Varšavi još od 17. minuta. Zelimhan Bakaev je dao ekipi nadu da može do prvog mesta u grupi i direktnog plasmana u osminu finala. Duboko u sudijskoj nadoknadi sve je moglo da padne u vodu. Samuel Žigo je skrivio penal i dao priliku Legiji da dođe do praktično beznačajnog boda. A onda je herojski plašt ogrnuo golman Selihov. Skinuo je udarac Tomasa Perharta sa kreča i slavlje je moglo da počne - Spartak se domogao prvog mesta u Grupi C, ispred Legije, ali i Napolija i Lestera.

Velika pobeda Moskovljana, koji nemaju mnogo vremena za odmor, jer moraju da se okrenu obavezama u Premijer ligi, u kojoj im ne cvetaju ruže. Stiče se utisak da su rezultate u domaćem prvenstvu podredili međunarodnoj sceni. Tako su do prethodnog kola bili u seriji od šest mečeva bez trijumfa u ligi, crni niz prekinuli su pobedom nad Ahmatom na Otkritije areni (2:1). Pomenuti neuspesi doveli su u pitanje i status trenera Ruija Vitorije, ali čini se da je Portugalac kupio sebi vreme uspehom na evrosceni. Cilj je ispunjen i sada Spartak može mirno da privedu kraju prvi deo sezone u ruskom šampionatu. Pobeda bi bila veoma značajna, pošto bi omogućila Spartaku da pred odlazak na odmor sa devetog skoči na sedmo mesto i priđe četvrtoplasiranom Krasnodaru na tri boda.

U poslednjem meču prvog dela gostuju na Fišt stadionu u Sočiju, na kojem nikada nisu slavili. Doduše, samo su dva puta bili gosti. Ipak, jasno je da im ni danas neće biti lako.

Pretrpeli su dva minimalna poraza na stadionu Sočija, koji je u padu forme. Ekipa koju je Partizan izbacio u kvalifikacijama za Ligu konferencija nema trijumf na poslednje tri utakmice. Posle poraza od Rubina (1:2), remizirala je sa Uralom (1:1), a nije uspela da dođe do bodova ni minulog vikenda, kada je Krasnodar kao gost odneo sva tri iz Sočija kući (2:1). Popularni Leopardi su trenutno šesti na tabeli sa 28 bodova, pet više od predstojećeg rivala.

Izvesno je da za Soči neće nastupiti Sergej Terehov, dok sa druge strane nema Džordana Larsona, Pavela Maslova, Ezekijela Ponsea, ali i Aleksandra Soboleva, koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona. Spartak je uložio žalbu kako bi pokušao da ga osposobi za poslednji meč u prvom delu sezone, ali nije urodila plodom.

RUSIJA 1 – 18. KOLO

Subota

Krila Sovjetov - Rubin 2:0 (0:0)

/Sergejev 62, Pinjajev 86/

CSKA Moskva - Arsenal 2:0 (1:0)

/Zabolotnji 33, 77pen/

Rostov - Ural 1:4 (1:4)

/Poloz 20pen - Gadžimuradov 3, 40, Adamov 6, Bicfalvi 44/

Nedelja

Dinamo Moskva – Zenit 1:1 (0:1)

/Skopincev 72 – Klaudinjo 34/

Ahmat – Himki 4:1 (2:0)

/Timofejev 19p, 45p, Konate 50p, Konate 65 – Trošečkin 67/

Krasnodar – Nižnji Novgorod 0:0

Lokomotiva Moskva – Ufa 2:0 (0:0)

/Maradišvili 70, Kerk 75/

Ponedeljak

17.00: (2,15) Soči (3,35) Spartak Moskva (3,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Spartak MoskvaSočiRui Vitorija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara