Mijić, broj 23 (©MN Press)
Mijić, broj 23 (©MN Press)

Spartak želi tim za plej-of Mozzart Bet Superlige, stigao Mijić da pomogne iskustvom

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 20:19

Iz Novog Pazara u Suboticu

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara/

Miloš Mijić i treći put je napustio Novi Pazar. Iskusni fudbaler sredine terena sa nešto ofanzivnijim svojstvima zadržao se u Mozzart Bet Superligi, a u naredne dve godine nosiće dres subotičkog Spartaka. Nema sumnje da će Mijićevo iskustvo biti od velike koristi novom treneru Golubova Aleksandru Keržakovu u procesu formiranja novog tima.

Izabrane vesti

"Imam velike ambicije i očekivanja, kao i ljudi iz kluba. Želja je da se Spartak plasira u plej-of. Formira se mlada ekipa, koja će uz par iskusnijih igrača i još neka pojačanja moći da konkuriše najboljima u Srbiji", kaže Mijić za Mozzart Sport.

Prošle sezone bio je prilično učinkovit u dresu superligaša sa obala Jošanice i Raške. Bolji utisak, kao i većina Novopazaraca u sezoni 2022/23, Mijić je ostavio u jesenjem delu šampionata, a posebno pod komandom Vladimira Gaćinovića.

U svom trećem pazarskom mandatu odigrao je 35 utakmica u elitnom takmičenju i Kupu Srbije, na kojima je postigao pet golova i dodao pet ključnih dodavanja. Toliko pogodaka u zbiru imao je u prethodna dva boravka među Plavima.

"U Pazaru sam proveo lepu sezonu. Srećan sam što sam opet bio deo ekipe. Napravili smo veliki uspeh, poput onog iz sezone 2014/15, kada smo vođeni Miloradom Kosanovićem završili na petom mestu. Igračima koji su ostali, upravi i klubu želim sve najbolje", šalje 33-godišnji ofanzivni vezista pozdrave sa severa Srbije.

Mijić je prošlog leta stigao u Pazar sa Malte, iz tamošnjeg Balzana. Tokom karijere nastupao je još za kruševački Napredak, Budućnost iz Podgorice, tuzlansku Slobodu, Radnik iz Surdulice, Metalac iz Gornjeg Milanovca, lučansku Mladost, Donji Srem, Domžale, OFK Beograd, Pazovu i Hajduk sa Liona.


tagovi

Miloš MijićSpartak SuboticaFK Novi PazarMozzart Bet SuperligaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara