(©MN Press)
(©MN Press)

Spartakovo buđenje u poslednji čas: Golubovi blizu luke spasa

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.05.23. | 19:55

Lučanci pali u Subotici – 2:0

Dva kola do kraja ništa još nije rešeno u borbi za opstanak, ali Spartak sada već vidi na horizontu luku spasa.

Plavi golubovi su uspeli da se iščupaju iz jako teške situacije, dolazak Milana Milanovića na klupu bio je pun pogodak. Na tri utakmice bez poraza dodata je danas i četvrta: u Subotici je srušena lučanska Mladost, koju čekaju teški dani u finalnih 180 minuta sezone – 2:0.

Izabrane vesti

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 60. minutu, kada je mladi napadač Spartaka Hrstić glavom poslao loptu u mrežu na centaršut Roševića. Šest minuta pre toga Mladost je imala veliku šansu, Mirić je umesto mreže pogodio prečku i kako to u fudbalu obično biva – stigla je kazna. A, onda kada su gosti krenuli na sve ili ništa odigrao je domaćin majstorsku akciju, skrojenu idejom najboljeg igrača na terenu Petra Stanića, koju je završio veteran Janko Tumbasević, čovek sa najviše utakmica u nogama u Mozzart Bet Superligi.

Otvoren meč sa obe strane igrao se od početka, jedino što, kao što govori pozicija na tabeli dva tima, manjkalo je kvaliteta da bi bilo uzbudljivije.

Ekipe su se smenjivale u napadima, ali je Mladost izgledala bolje na terenu, povezanije i lakše je dolazila do protivničkog šesnaesterca. Spartak je uspevao najviše preko Stanića da organizuje poneku napadačku akciju, međutim, nije uspevao da ozbiljnije ugrozi gol Stamenkovića.

Nije se, istina, ni tim iz Lučana proslavio u kreiranju prilika. Najbolju je stvorio u 24. minutu, kada je Varjačić zavrnuo loptu na peterac, a Mirić nije uspeo u sendviču štopera da bolje šutira, pa je dobio samo korner. S druge strane, Subotičani su najopasniji napad izveli pred kraj poluvremena, šutirao je Todoroski s distance – pravo u golmana.

Nastavak je doneo još žustriju igru, a konačno i malo pravih uzbuđenja pred golovima. Kolosalnu šansu imao je Mirić u 54. minutu, bio je ispred golmana, ne baš u idealnoj poziciji, tukao je i zatresao prečku.

Šest minuta kasnije Spartak je ispleo matnu akciju: Rošević je centrirao s boka, a Hrstić umakao čuvarima i glavom poslao fudbal u mrežu – 1:0.

Nastavak je protekao u inicijativi Lučanaca, koji su krenuli na sve ili ništa. Međutim, najopasniji su bili iz prekida. Najbliži golu je bio Jojić iz slobodnjaka u 83. minutu, pogodio je mrežu, samo – spoljni deo.

A, onda najblistaviji trenutak meča, filigranska tropotezna akcija Stanić – Ubiparip – Tumbasević i gol koji je ugasio sve nade Lučanaca da mogu bar nešto da ponesu kući sa severa zemlje. 

SPARTAK – MLADOST LUČANI 2:0 (0:0)

/Hrstić 60, Tumbasević 87/

Stadion: Gradski

Sudija: Milan Mitić

SPARTAK (4-2-3-1): Manojlović 6,5 – Tanasin 6,5, Bogićević 6,5, Ostojić 6,5, Vitorović 6,5 – Ado 6,5, Đurasović 6 (od 68. Toševski 6) – Todoroski 6 (od 77. Ubiparip -), Stanić 7, Rošević 6,5 (od 84. Tumbasević 7) – Hrstić 7 (od 77. Marinković -).

MLADOST LUČANI (4-2-3-1): Stamenković 6 – Varjačić 6,5 (od 83. Adamović -), Ćirković 5,5, Milošević 5,5, Leković 5,5 – F. Žunić 6 (od 66. Ješić 6), Baha 6 (od 66. Maričić 6) – Mirić 6,5, Jojić 6,5, Udovičić 6 – Silađi 6 (od 66. Stanisavljević 5,5).

Igrač utakmice: Stanić (Spartak) 7.


MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT

Nedelja

Kolubara - Napredak 2:2 (1:1)

/Đuranović 42pen, Đokić 90+4 - Čečarić 18, Matić 80pen/

Radnički Niš - Javor 3:2 (2:1)

/Pejović 17p, Belaković 28, Škrbić 72 - Kembel 24, Gojković 53p/

Radnik - Mladost GAT 1:1 (0:0)

/Kunić 49 - Milić 65/

Spartak - Mladost Lučani 2:0 (0:0)

/Hrstić 60, Tumbasević 87/



tagovi

Spartak SuboticaMladost LučaniPetar StanićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara