Fudbaleri Nirnberga (©Reuters)
Fudbaleri Nirnberga (©Reuters)

Specijalizanti za remije u Nirnbergu, Hajdenhajmu ne igra ništa sem pobede

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.06.20. | 08:55

Četiri zanimljiva dula danas u Cvajti

Bliži se vreme za podvlačenje crte. Četiri runde preostale su u Cvajti, a i dalje jedino možemo - ne sa sigurnošću - da konstatujemo da će Bilefeld u Bundesligu. Ostala pitanja su otovorena, a izvesno je da su Hamburger i Štutgart najbliži drugoj karti za promociju, dok se trećem mestu i baražu nada Hajdenhajm, koji je četiri boda daleko od željene pozicije. Skupo ga je koštao prošlonedeljni poraz u Hanoveru, pa danas protiv Regenzburga kod kuće, u okviru 31. kola, ne bi smeo sebi da dozvoli bilo šta sem slavlja (13.00).

Hajdenhajm nije doživeo nijedan poraz u poslednjih 10 utakmica na svom stadionu i shodno tome spada među najubedljivije domaćine u takmičenju. Ipak, danas se suočava sa rivalom sa kojim ne uspeva da izađe na kraj u poslednje vreme. Izgubio je od Regenzburga na pet proteklih dvoboja, ali nadu za pozitivan ishod daje mu činjenica da gosti nisu pobedili na prethodnih pet kola van svog stadiona.

Izabrane vesti

Istovremeno, od 13.00 snage odmeravaju Nirnberg i Grojter. Der klubu nikako da krene, već samo ređa remije i još je ugrožen. Nirnberg je bez pobede na pet prethodnih mečeva, a na četiri zaredom je igrao nerešeno. Tim Jensa Kelera i dalje zauzima 15. mesto na tabeli i preti opasnost da se nađe u zoni ispadanja ako se autsajderi "povampire".

Na Maks Morlok stiže još jedan specijalizant za remije. Naime, Grojter je igrao X na četiri prethodna gostovanja i to sve identičnim rezultatom - 1:1. Dakle, tim iz Firta ima sličan problem, nedostatak visokih performansi na strani.

Vehen očajnički nastavlja borbu za zadržavanje rezidencije u Cvajti, ali četiri uzastopna poraza ni na koji način ne doprinose tome. Položaj tima je takav da ga do spasa vodi samo činjenicom da konkurenti ne igraju bolje, a da on počne da pobeđuje. Prilično nerealan scenario, ali ništa nije nemoguće. Prva prilika je već danas protiv Holštajn Kila u gostima.

Domaćin je imao solidnih pet poslednjih utakmica na svom terenu, sakupivši sedam bodova i prebrinuvši sve brige oko opstanka. Vehen je u prethodnih pet gostujućih susreta ostvario samo jednu pobedu, izgubivši u ostala četiri. U poslednjih pet sastanaka licem u lice, Kil i Vehen su tri puta razmenjivali golove. Sada je situacija takva da gostima pobeda treba kao vazduh.

I za kraj, poslednji meč današnjeg programa okršaj Osnabrika i Bohuma. Gost se praktično osigurao od ispadanja u nižu ligu, ali nekadašnji bundesligaš neće moći da se takmiči za povratak u najviši rang. Kasno se probudio... Osam vezanih duela bez poraza neće mu biti dovoljna za nešto više od sredine tabele.

Sa druge strane, domaćin Osnabrik ima samo pet bodova više od Karlsruea koji zauzima mesto u plej-autu.


tagovi

HajdenhajmBohumHolštajn KilNirnbergJan RegensburgGrojterCvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara