Fudbaleri Kelna (©Reuters)
Fudbaleri Kelna (©Reuters)

Spektakl u baražu za Bundesligu: Keln se brani od Kila

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.05.21. | 13:23

Večeras na programu prvi meč doigravanja za mesto u najjačem nemačkom rangu

Keln ili Holštajn Kil? Jedan od ovih timova ima priliku da u velikom stilu završi sezonu. Jarčevi se nadaju opstanku u Bundesligi, a Rode ulasku u nemački krem. Dvomeč garantuje spektakl. Tako je skoro svake godine u baražu za mesto u najjačem rangu.

Sastav sa Rajnenergi stadiona želi da izbegne šesto ispadanje iz nemačkog prvenstva u ovom veku, dok se ekipa sa severa nada premijernom učešću u Bundesligi. Pobeda u poslednjem kolu nad prežaljenim Šalkeom i raniji remi sa Hertom iz Berlina spasili su Keln od direktnog pada u Cvajtu. Završili su puleni Fridhelma Funkela sa 33 boda, tri manje od cifre iz prethodne sezone, a sa druge strane, Kil je u drugoj ligi završio kao treći sa 62 sakupljena boda.

Izabrane vesti

18.30: (1,75) Keln (3,50) Holštajn Kil (5,10)

Generalno, Keln je bio snažan u završnici sezone, pobedivši u tri od poslednjih pet mečeva, a nije uspeo da postigne gol u samo jednom. Opet, na poslednja dva susreta je uspeo da sačuva mrežu. Jarčevi su ove sezone već patili od drugoligaša. Keln je izgubio, doduše na penale, od Jan Regenzburga u DFB kupu posle remija 2:2. U toj utakmici Keln je ispustio vođstvo od 2:0 i platio cenu, a nadaće se boljim performansama večeras.

Dva meča stoje između Holštajn Kila i Bundeslige, i svi u gradu koji je poznatiji po rukometnom timu priželjkuju herojska izdanja pulena. Nešto poput reprize blistavog ovosezonskog skalpa u nacionalnom Kupu, kada su Rode eliminisale veliki Bajern.

Ovo će izabranicima Olea Vernera da bude treći aranžman sa bundesligaškim ekipama ove sezone. Deklasirani su 5:0 od Dortmunda posle pomenute pobede nad Bavaracima. Kil se se nadati boljem izdanju od onog na kraju sezone u Cvajti. Poražen je na poslednja dva meča i upravo ga je to koštalo automatskog plasmana u Bundesligu.

Iako su Vernerovi momci imali najbolju odbranu u drugom rangu, Kil nije imao baš ohrabrujuće "finale". Primio je najmanje dva pogotka u svakoj od poslednje tri utakmice, a u prethodnih sedam gostujućih mečeva u svim takmičenjima poražen je četiri puta i dobio samo jedan.

BUNDESLIGA, PLEJ-AUT - PRVI MEČ

Sreda

18.30: (1,75) Keln (3,50) Holštajn Kil (5,10)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

BundesligaCvajtaKelnHolštajn Kil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara