Printskrin
Printskrin

Spektakl u finalu poljskog Kupa: Krakovija do istorijskog pehara posle drame i produžetaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.07.20. | 22:42

Uz igrača više - 3:2

Posle 90 minuta igre bilo je 2:2, a na kraju je Krakovija posle produžetka uspela da nadigra Lehiju i da golom Mateuša Vidovijaka u 117. minutu slavi sa 3:2 za osvajanje trofeja Kupa. Doduše sa igračem više jer je Lehija dobila crveni karton u 80. minutu. I nije izdržala.

Na taj način je Krakovija ispisala istoriju i došla do prvog Kupa u klupskim knjigama! Neverovatno dostignuće i strašan način da se tako nešto uradi.

Izabrane vesti

Stvarno je to bilo potpuno ludo finale Kupa.

Lehija je stigla do prednosti u 21. minutu posle amaterske greške odbrane Krakovije. Udovičić je odlično centrirao, a Hajdari doveo goste do 1:0. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a u drugom poluvremenu je nastala prava drama.

Prvo je Van Amersfort doneo izjednačenje posle situacije kada je delovalo da je u ofsajdu, a onda je VAR poništio drugi gol Krakoviji zbog igranja rukom.

Samo pet minuta kasnije, Lehija je pri rezultatu 1:1 ostala sa igračem manje kada je isključen Maloka, da bi u 85. došla do prednosti i to sa 10 igrača u polju, a strelac je bio Lipski.

Krakovija je morala da pokaže odgovor kako god je znala i umela, a snašao se tim iz Krakova pa je u 88. minutu stigao do 2:2 preko Jablonskog. I sa tim rezultatom je završen regularni deo meča.

A u produžetku je Krakovija uspela da materijalizuje igrača više u polju i da se domogne trofeja Kupa.

Krakovija je na ovaj način izborila plasman u kvalifikacione runde Lige Evrope.



tagovi

Krakovija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara