Spektakularno! Junajted 'skuvan' u paklu Parkena posle vođstva od 2:0 i 3:2, Bajern osigurao prvo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.11.23. | 23:07

Kakav meč u Kopenhagenu, Galatasaraj odolevao 80 minuta u Minhenu...

Ovo mora da mnogo boli! Mančester Junajted je u nokdaunu i preti mu ispadanje iz Lige šampiona, pošto je dva kola pre kraja na poslednjem mestu u Grupi A! U čudesnom meču u Kopenhagenu, u paklu Parken stadiona, posrnuli gigant sa Old Traforda uspeo je da prokocka 2:0 i 3:2, poražen je sa 3:4 i sada ga čekaju 'dva finala' za prolaz. Prvo igra u Istanbulu protiv Galatasaraja, a drugo na svom terenu protiv Bajerna.

U Minhenu daleko manje drame. Nije bilo igrački ubedljivo i dominantno kao prethodnih sezona, ali rezultat isti: Bajern je obezbedio plasman u osminu finala Lige šampiona po 16. put zaredom! I to kao prvi u grupi. Galatasaraj se veoma pametno i organizovano branio na Alijanc areni celih 80 minuta, čak uspeo u nekoliko navrata veoma opasno da pripreti, međutim to je bilo dovoljno samo za častan poraz - 1:2.

Izabrane vesti

Nije lako prepričati šta smo sve videli u Danskoj. Počevši od upada navijača sa palestinskom zastavom, kog su redari prilično dugo izbacivali, preko golova Rasmusa Hejlunda protiv svog matičnog kluba, pa do crvenog kartona za Markusa Rašforda i čudesnog preokreta u režiji domaćeg sastava.

Hejlund je pogađao u 3. i 28. minutu. Taj mali incident s upadom na teren dogodio se između dva pogotka gostiju, pa se ne može reći da je izbacio iz ritma četu Erika ten Haga. Ali sasvim sigurno jeste doprineo izjednačenju, jer zbog tog prekida prvo poluvreme je produženo čak 13 minuta.

Kopenhagen je prva dva gola postigao upravo u toj nadoknadi. Prvo je pogodio Mohamed Eljunusi, pa onda Diogo Gonsalveš sa bele tačke, pošto je Hari Megvajer igrao rukom.

A evo i trenutka kada je Markus Rašford 'pocrveneo', igrao se 42. minut...

Uspeli su Englezi da se konsoliduju tokom pauze, uprkos dva brza primljena gola i crvenom kartonu, čak uspeli da sa čovekom manje u polju vrate prednost na svoju stranu - Bruno Fernandes sa bele tačke u 69. minutu - međutim onda je usledio potpuno ludi finiš. Krenuli su domaći fudbaleri na sve ili ništa, pritisli sa svih strana i uz neviđenu podršku sa tribina uspeli da kreiraju pravo malo čudo.

Iskusni Lukas Lerager izjednačio je u 83. minutu, a 17-godišnji vunderkind kome predviđaju veliku karijeru, Roni Bardaždi, doveo 40.000 ljudi u stanje ekstaze tri minuta pre isteka 90.

A Hari Kejn nastavio je da nemilice trese mreže i njemu Bajern ponajpre može da zahvali za večerašnji trijumf protiv vrlo dobrog Galatasaraja. Kao i puno puta ove sezone, Tuhel nije mogao da pronađe recept za kompaktnu odbranu rivala. Ništa domaćin nije imao terenske nadmoći i poseda lopte. Falio je završni pas, prava ideja...

Da sve bude još komplikovanije za nemačkog šampiona, učinila je povreda Džamala Musijale u ranoj fazi meča. Toms Miler ga je zamenio, no nije imao ozbiljan uticaj u tom kreativnom smislu.

Pa kad nije moglo kroz igru, Turci su slomljeni na prekid. Jozua Kimih je lepo ubacio u 80. minutu, a Kejn najbolje skočio - 1:0. Konačan rezultat postavljen je šest minuta kasnije. Rezervista sa sve većim uticajem na igru Bajerna - Matis Tel, poslužio je Harija Kejna, koji je tako došao do 19. pogotka u sezoni.

GRUPA A

Bajern - Galatasaraj 2:1 (0:0)

/Kejn 80, 86 - Bakambu 90+3/

Kopenhagen - Mančester Junajted 4:3 (2:2)

/Eljunusi 45, Gonsalveš 45+9, Lerager 83, Bardadži 87 - Hejlund 3, 28, B. Fernandes 69pen/



tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara