Marković, Sulaeman i Gašić
Marković, Sulaeman i Gašić

Novo pojačanje u Surdulici: Ima više fanova nego Zvezda i Partizan zajedno?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.02.20. | 15:20

Bar na Instagramu

Kakav je igrač tek ćemo da vidimo, ali da bi mogao Radniku mnogo da znači na marketinškom planu, to je sasvim izvesno. Jer novi igrač surduličkog superligaša Vitan Sulaeman na Instragramu ima više pratilaca (530.000) nego Crvena zvezda (385.000) i Partizan (141.000) zajedno?! Pa je zbog toga, čim je objavljeno da će mladi reprezentativac Indonezije karijeru nastaviti u Srbiji i broj pratilaca Radnika narastao sa nekih 1.200 na sada već skoro 10.000. Uglavnom Indonežana naravno.

Još ako se pokaže da 18-godišnje desno krilo zna lopte biće to pun pogodak za Surduličane. A nadaju se i u Fudbalskom savezu Indonezije da će se Sulaeman snaći u Srbiji, pošto će ta azijska zemlja 2021. godine biti domaćin U20 Mundijalita. Otud i ideja da što više igrača pošalju na školovanje u Evropu. Egi Maulana tako je otišao u Lehinju iz Gdanjska – odigrao je istina samo 46 minuta za polusezonu – a Sulaeaman u Radnik i tako postao prvi Indoženanin u srpskom fudbalu.

Izabrane vesti

U Surdulicu je stigao iz PSIM Jogjakarte i sa Radnikom potpisao ugovor na tri i po godine.
Prepoznali smo ekspanziju fudbala na istoku, a posebno na području Indonezije… I evo danas je poseban dan za sve nas kada možemo da poželimo dobrodošlicu jednom mladom momku iz ovog dela sveta”, rekao je na zvaničnoj promociji novog pojačanja generalni direktor Radnika Marko Marković, dok je sportski direktor kluba Darko Gašić izrazio nadu da će se Sulaeman Surduličanima isplatiti ne samo marketinški nego i igrački.
U prilog njegovim kvalitetima i talentu govori i činjenica da ima 12 nastupa za selekciju U19 kao i  13 za selekciju U23. Ta je selekcija sastavljena od igrača koji su pet godina stariji od njega i to dovoljno govori o tome kako njegov savez i treneri te zemlje vide Vitanov talenat. Potrudićemo se da se Witan razvije dobro i da u budućnosti ne bude samo član mladih selekcija svoje zemlje već i da ima nastupe i za reprezentaciju Indonezije”.

A sam Sulaeman o prvim utiscima iz Surdulice…
Veoma sam impresioniran ovom sredinom i ljudima u Radniku. Organizacija svega mi je jako interesantna, ali sa druge strane vrlo ozbiljna, što mogu reći i za kolektiv u kome treniram. Istog sam mišljena i kada je reč o ljudima iz ovog grada koji su mi pružili toplu dobrodošlicu”, kratko je rekao mladi Indonežanin, koga su lokalni mediji dovodili u vezu i sa pomenutom Lehijom, ali i sa klubovima iz Belgije.

Prvo ćemo ga ipak videti u Srbiji. Bar se tako nadamo.

(FOTO: FK Radnik)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara