Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Spidi postaje Stankovićeva najveća snaga! Zvezda ubrzala uoči premijere

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.07.20. | 20:36

Gol i asistencija Srbina iz Beča za siguran trijumf protiv banjalučkog Borca u generalnoj probi – 3:0

Rasprostrali su crveni tepih za Gelora Kangu na Marakani, čekaju navijači i stručni štab Crvene zvezde i veliko pojačanje u špicu napada. Međutim, dok svi gledaju ka budućnosti, Srđan Spridonović je fokusiran na sadašnjost, svestan da bi ubrzo mogao da postane i glavna snaga Dejana Stankovića. Protiv Metalca promašen zicer, već u sudaru sa Napretkom pogodak, dok je popularni Spidi generalnu probu srpskog šampiona obojio asistencijom i pogotkom. Dovoljno da crveno-beli uoči početka Superlige lako savladaju Borac iz Banjaluke – 3:0. Jeste, Srbin iz Beča prvi utisak, ali biće tefter Dejana Stankovića pun drugih detalja.

Gavrić ide u Atalantu

Izabrane vesti

Možda nema još konstantnosti u igri Crvene zvezde, ali deluje da je srpski šampion sa Kataijem, i već apostrofiranim Spiridonovićem kadar da ubrza igru u odnosu na prošlu sezonu. Crveno-beli su bili sasvim korektni u presingu, gde je veliku ulogu imao Portugalac Tomane. Opet je napadač crveno-belih radio prljav posao, otvarao se, asistirao ali nije stigao da se upiše u listu strelaca. Trener crveno-belih Dejan Stanković želeo je na sve načine da izvuče ono najbolje od talentovanog Veljka Nikolića.

„Veljo, neću to. Jedna dobra lopta, pa četiri loših“...

I uspeo je da pomogne Nikoliću da snažnim udarcem sa 16 metara pogodi mrežu, i ulepša i onako lepu asistenciju Spiridonovića. Dobru partiju crveno-belih zaokrušilo je još jedno Zvezdino dete, Andrija Radulović.

Mnogo toga viđenog u sudaru sa Napretkom iz Kruševca ponovljeno je ove večeri na najvećem srpskom stadionu. Nije Crvena zvezda još u optimalnoj formi, niti je Dejan Stanković u finišu sklapanja idealnog mozaika, ali bilo je svetlih momenata u prvom poluvremenu. Srpski šampion je imao jasno ideju da uvlačenjem nominalnih krila Spiridonovića i Kataija, i čestim promenama mesta raširi defanzivni bedem Vlade Jagodića. Na postavljenu odbranu Banjalučana bilo je problem, ali čim se jedan od fudbalera crveno-belih našao na pravom mestu u međuprostoru nastajali su problemi za goste.

Imaće opaku konkurenciju Mirko Ivanić u Geloru Kangi, ali bivši kapiten Vojvodine kao da se tokom pripremnog perioda svojski trudi da ubedi Dejana Stankovića da može da bude mnogo više od običnog člana rotacije. Posebno je bilo uočljivo da je Ivanić„kliknuo“ sa zemljakom iz vojvođanske ravnice Aleksandrom Kataijem. Upravo su njih dvojica iskreirali akciju u 15. minutu, koja je rezultirala asistencijom Ivanića i egzekucijom Srđana Spiridonovića. Konačnu reč daće zvanične utakmice, posebno one evropske, ali deluje da odgovorni sa Marakane nisu pogrešili kada je u pitanju angažovanje bivšeg člana Pogona. Ponovo je Spiridonović napadao direktno i konkretno, ponekad imao i potez više, ali je ostavio više nego pristojan utisak.

Konačno je Dejan Stanković otkrio i poslednju kartu. Na prvenstvenoj premijeri pored Veljka Nikolića kao bonus igrača gledaćemo Strahinju Erakovića. Mladi štoper je delovao u tandemu sa Radovanom Pankovom umesto lakše povređenog Nemanje Milunovića.

Ponovo je sugerisao Dejan Stanković izabranicima da želi da se lopta gura isključivo napred. Katai je imao dva dobra pokušaja, mladi Veljko Nikolić mogao mirnije da reaguje u situaciji koja mu se ukazala. Borac je ostavio simpatičan utisak. Nisu ustukli na početku Banjalučani, tek kasnije su morali da prepuste potez i prostor kvalitetnijim crveno-belima. Imali su pokušaje preko odličnog tehničara Zilkića i nekadašnjeg člana Partizana Gorana Zakarića.

Crvena zvezda je fizički pripremljenija od ekipe Vlade Jagodića. Razlika je bila uočljiva u drugom delu,posebno što je stručni štab domaćina izvršio samo jednu izmenu. Umesto Kataija, zaigrao je Vulić. Lep pogodak postigao je Nikolić, šansu je propustio i Tomane. 

Crveno-beli su u 70. minutu promenili ceo tim, Dejan Stanković je tražio da se pojača ritam. Na kraju u listu strelaca se upisao i mladi Andrija Radulović. Iskusno je reagovao i lobovao golmana levom nogom posle akcije Jovančića i Vulića.


CRVENA ZVEZDA – BORAC 3:0 (1:0)

/Spiridnović 15, Nikolić 50, Radulović 87/

Stadion: Rajko Mitić

Igrano bez prisustva gledalaca

Sudija: Jovan Šegrt

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gajić (od 70. Gobeljić), Pankov (od 70. Degenek), Eraković (od 70. Babić), Rodić (od 70. Hajdin) – Sanogo (od 59. Jovičić) – Nikolić (od 70. Jovančić), Ivanić (od 70. Vukanović), Spiridonović (od 70. Radulović), Katai (od 46. Vulić).

BORAC: Pavlović – Dujaković, Subić, Jovanović, Milojević – Danilović, Brtan, Vranješ, Zilkić, Zakarić – Lukić. Igrali su još: Radulović, Ćosić, Janičić, Kajkut, Kalezić, Mamadu.


tagovi

Srđan SpiridonovićDejan StankovićVeljko NikolićTomane

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara