Spisak Argentine: Tu je Leo, dobio je šta je hteo! Di Marija prvi put posle Mundijala, nema Ikardija, Aguera, Iguaina...

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.19. | 17:46

Pozvan čak 31 fudbaler za dve kontrolne utakmice

Vratio se. Ono što je jutros bilo najavljeno dobilo je u popodnevnim satima zvaničnu potvrdu. Lioenl Mesi opet u dresu Argentine.

Između 30. juna, kad je na Mundijalu u Rusiji eliminisan od kasnijeg prvaka Francuske sve do 22. marta i prijateljskog duela sa Veneceuelom u Madridu proćiće tačno 265 dana. Toliko je trajalo premišljanje, ubeđivanje, natezanje na relaciji FS Argentina – Mesi, da bi konačno as Barselone pristao da još jednom pokuša da povede državni tim, pa dokle stigne. A to što nikad nije napravio nešto veliko sa Gaučosima uzima mu se kao veliki minus i mada se očekivalo da ovaj drugi odlazak u reprezentativnu penziju (prvi je bio posle debakla na Kopa Amerike 2016) bude konačan očigledno je da u Leo još ima motiva. Pogotovo što je ovog leta na programu Kopa Amerika u Brazilu, u periodu od 14. juna do 7. jula.

Izabrane vesti

Naravno, pozivanje Mesija u reprezentaciju nije moglo da protekne bez problema. Postavio je čovek uslove, o kojima ste već mogli da se informišete. Odnose se na kontrolni duel sa Marokom, a sastoje se to toga da je novinarima zabranjeno da ga intervjuišu pre i posle utakmice, fotoreporterima da ga slikaju po okonačnju susreta, fudbalerima ili i navijačima Maroka da prave selfije sa njim, a navedeno je da prema sporazumu između dva saveza reprezentativci afričke selekcije neće smetu smeju da igraju agresivno protiv Lea, čija će obaveza biti da odigra najmanje 60 minuta 26. marta.

Što se tiče ostalih igrača, selektor Lionel Skaloni, koji je preuzeo dužnost posle smene Horhea Sampaolija ponovo je zabišao Serhija Kuna Aguera pod obrazloženjem da mu se ne uklapa u stil igre, na spisku od 31 igrača nema ni špica Intera Maura Ikardija zbog navodne povrede, a možda i sukoba sa klubom, nema ni Gonzala Iguaina iako je prodisao odlaskom u Čelsi, ni Fjorentininog Đovanija Simeonea, ali se zato u selekciju vratio Bokin snajper Dario Bendeto. Njegov saigrač Ivan Markone posle dve godine opet je u državnom timu.

Osim Benedeta i Markonea, selektor je odlučio da pozive još šestoricu igrača iz argentinskih klubova. U pitanju su Franko Armani, Gonzalo Montijel, Esteban Andrada, Lisandro Martinez, Domingo Blanko Renco Saravija, Matijas Zaračo, Matijas Suarez.

Drugi veliki povratak jeste Anhela di Marije. Krilni vezista Pari Sen Žermena takođe nije igrao od Mundijala, svi šest jesenjih utkamica Argentije je propustio, međutim, igra u poslednje vreme u velikoj formi i izdanjima u prvenstvu Francuske i Ligi šampioa naterao je Skalonija da ga stavi na spisak. U reprezenatciji je ponovo i Manuel Lancini koji je otpao sa spiska mundijalskih putnika zbog povrede prošlog leta.

Spisak Argentine za mečeve sa Venecuelom 22. i Marokom 26. marta.

Golmani: Agustin Marčesin (Amerika), Huan Muso (Udineze), Esteban Andrada (Boka juniors), Franko Armani (River plata);
Defanzivci: Herman Pecela (Fjorentina), Gabrijel Merkado (Sevilja), Huan Fojt (Totenhem), Nikolas Otamendi (Mančester Siti), Valter Kaneman (Gremio), Nikolas Taljafiko (Ajaks), Markos Akunja (Sporting), Gonzalo Motijel (River plata), Renco Saravija (Rasing), Lisandro Martinez (Defensa i justicija);
Vezisti: Leandro Paredes (PSŽ), Gvido Rodrigez (Amerika), Đovani Lo Sleso (Betis), Manuel Lancini (Vest Hem), Roberto Pereira (Votford), Anhel di Marija (PSŽ), Matijas Zaračo (Rasing), Ivan Markone (Boka juniors), Domingo Blanko (Defensa i justicija), Rodrigo de Paul (Udineze);
Napadači: Lionel Mesi (Barselona), Gonzalo Martinez (Atalanta), Paulo Dibala (Juventus), Anhel Korea (Atletiko Madrid), Lautaro Martinez (Inter), Dario Benedeto (Boka juniors) i Matijas Suarez (River plata).


tagovi

fudbalska reprezentacija ArgentineLionel MesiAnhel Di MarijaGonzalo IguainSergio Kun Aguero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara