Spisak Belgijanaca: Povrede osakatile napad, velika nada Anderlehta osvežila odbranu

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 13:13

Nema Lukakua, Origija i Dokua, premijerni poziv za Zena Debasta

Selektor Belgije Roberto Martinez objavio je spisak za mečeve u Ligi nacija proitiv Velsa i Holandije, a prvi utisak je da su problemi sa povredama napravile ozbiljne komplikacije španskom strategu.

Martinez je objavio spisak od 30 igrača, na kojem nema povređenih Romelua Lukakua iz Intera, Divoka Origija iz Milana, ali i napadača Rena Žeremija Dokua, koji se još nije dovoljno oporavljen, pa će se u glavnoj ulozi u navali Crvenih đavola naći Miši Batšuaji iz Fenerbahčea i Loisa Openda iz Lansa.

Izabrane vesti

Odbrana je u još nekoj vrsti formiranja, a prijatno osveženje predstavlja poziv Zena Debasta (18) iz Anderlehta. Mladi štoper je nagrađen za odlične partije na otvaranju sezone, pa je dobio prvi poziv u seniorsku selekciju. Za klub iz Brisela u ovoj sezoni odigrao je 13 utakmica u svim takmičenjima, od čega pet na evrosceni.

U dres sa državnim grbom vratio se Brendon Mehele, kao i Dodi Lukebakio, koji je u odličnoj formi u Herti. Džejson Denajer još uvek nema klub, ali to nije smetalo Martinezu da mu pokaže koliko je njegovo prisustvo važno u reprezentaciji.

Pozive su dobili i Adnan Januzaj, Nasare Šadli, Kristijan Benteke i Jari Versharen.

Belgija 22. septembra od 20.45 u Briselu dočekuje Vels, dok tri dana kasnije ide na noge Holandiji u Amsterdam (20.45).

SPISAK BELGIJE:

Golmani: Koen Kastels, Tibo Kurtoa, Sion Minjole, Matc Sels;

Odbrana: Tobi Aldervejreld, Dedrik Bojata, Zeno Debast, Džejson Denajer, Vaut Fas, Brendon Mehele, Artur Tete, Jav Vertongen;

Vezni red: Janik Karasko, Timoti Kastanj, Torgan Azar, Toma Menije, Aleksis Selemakers, Kevin de Brujne, Leander Dendonker, Amadu Onana, Juri Tilemans, Hans Vanaken, Aksel Vicel;

Napadači: Šarl de Katelare, Eden Azar, Dodi Lukebakio, Dris Mertens, Leandro Trosa, Miši Batšuai, Lois Openda.



tagovi

Roberto MartinezRomelu Lukaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara