Spisak Češke za EURO: Vera u Vest Hemove haubice

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 13:56

Čeka se najbolji defanzivac tamošnje lige

Spisak za predstojeće Prvenstvo Evrope objavio je i selektor Češke. Jaroslav Silhavi predstavio je 25 igrača na koje računa na završnom turniru, a jedno mesto ostavio je za zvanično najboljeg defanzivca tamošnje lige.

U pitanju je Ondrej Kudela, prvotimac Slavije iz Praga, koga je FIFA kaznila deset mečeva zabrane igranja na međunarodnim mečevima, posle optužbi Glena Kamare iz Glazgov Rendžersa da ga je vređao na rasnoj osnovi tokom susreta Lige Evrope u Škotskoj. Kudela se žalio, slučaj je pred zvaničnicima Svetske kuće fudbala i ako se njegova odbrana usvoji biće 26. čovek koji će predstavljati Čehe. Koliko im znači vidi se popodatku da je u tek završenoj sezoni odigrao 41 utakmicu u svim takmičenjima, a na prvenstvenim utakmicama izuzetno efikasnog (šest golova).

Izabrane vesti

Osim Kudele, velike nade Česi polažu u dvojac Vest Hema: defanzivca Vladimira Coufala i vezistu Tomasa Součeka. Iako nisu napadači, igrali su toliko dobro za Čekićare kao da jesu. Iako desni bek, Coufal je upisao sedam asistencija u Premijer ligi, a zadnji vezni Souček postigao čak deset golova i zbog toga će biti najveće uzdanice selekcije.

Česi će se na Prvenstvu Evrope takmičiti u Grupi D, sa Engleskom, Hrvatskom i Škotskom.

Predstavljaće ih - golmani: Alveš Mandos (Sigma Olomuc), Jiži Pavlenka (Verder), Tomaš Valčik (Sevilja);

Defanzivci: Jan Boril (Slavija), Jakub Brabec (Plzenj), Vladimir Coufal (Vest Hem), Ondrej Čelustka (Sparta), Pavel Kadržabek (Hofenhajm), Tomaš Kalaš (Bristol Siti), Aleš Mateju (Breša), David Zima (Slavija);

Vezisti: Antonjin Barak (Verona), Vladimir Darida (Herta), Adam Hložek (Sparta), Tomaš Holeš (Slavija), Jakub Jankto (Sampdorija), Aleks Kral (Spartak Moskva), LukaŠ Masopust (Slavija), Jakub Pešek (Liberec), Tomaš Souček (Vest Hem), Petr Ševčik (Slavija);

Napadači: Mihael Krmenčik (PAOK), Tomaš Pekhart (Legija), Patrik Šik (Leverkuzen) i Maćej Vidra (Barnli).


tagovi

EURO 2020Fudbalska reprezentacija ČeškeTomaš Souček

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara