Spisak Crnogoraca: Debituje Kopitović, vratili se Bakić i Boljević

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.03.18. | 23:42

Dvojica iz Partizana, jedan iz Crvene zvezde

Redovan u dresu mlade reprezentacije, standardan u prvom timu Čukaričkog i kao posledica debitantski poziv štoperu Borisu Kopitoviću u A selekciju Crne Gore za prijateljske mečeve sa Kiprom u Nikoziji (23. mart) i Turskom u Podgorici (27. marta).

Selektor Ljubiša Tumabaković je odlučio da za ovu akciju poziove 27 fudbalera, među kojima su povratnici pod zastavu, Marko Bakić iz portugalskog Belanenseša (nije ga bilo do novembra 2016) i krilo belgijskog Vaslana, Aleksandar Boljević (zasad samo jedan meč u novembru 2013).

Izabrane vesti

Od igrača iz Superlige, osim Kopitovića, su tandem Partizanovih vezista Marko Janković i Nebojša Kosović, kao i desni bek Crvene zvezde, Filip Stojković.
Imamo spisak igrača koji je selektiran tokom poslednje dve godine. Taj spisak je u jednom trenutku bio obimniji da bi ga kasnije sveli na grupu igrača koja je završila ciklus kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Sad pokušavamo da dopunimo spisak igračima koji su mladi, interesantni i potencijal za veće domete. Ne odričemo se nijednog igrača koji je interesantan i koji je bio deo tima u prethodnom periodu. Što se pozvanih igrača za mečeve sa Kiprom i Turskom tiče tu su dva mlađa igrača, Boris Kopitović i Aleksandar Boljević, svakako interesantni za naše dalje planove“, rekao je Tumbaković.

SPISAK REPREZENTACIJE CRNE GORE

Golmani: Mladen Božović (Larisa), Milan Mijatović (Budućnost),Danijel Petković (Lorijen);
Defanzivci: Stefan Savić (Atletiko Madrid), Filip Stojković (Crvena zvezda), Adam Marušić (Lacio), Žarko Tomašević (Ostende), Marko Simić (Pahtakor), Emrah Klimenta (Los Anđeles Galaksi), Nemanja Mijušković (Tosno), Boris Kopitović (Čukarički);
Vezisti: Marko Janković (Partizan), Nikola Vukčević (Braga), Elsad Zverotić (Sion), Aleksandar Šćekić (Genčelbirigli), Marko Vešović (Legija), Nebojša Kosović (Partizan), Mirko Ivanić (BATE Borisov), Damir Kojašević (Šahtjor Karagandi), Vladimir Jovović (Jablonec), Sead Hakšabanović (Vest Hem), Aleksandar Boljević (Vaslan Beveren), Marko Bakić (Belenenseš);
Napadači: Stevan Jovetić (Monako), Fatos Bećiraj (Mehelen), Stefan Mugoša (Inčon junajted) i Luka Đorđević (Arsenal Tula).

FOTO: fscg.me


tagovi

reprezentacija Crne GoreLjubiša TumbakovićMarko JankovićNebojša KosovićFilip StojkovićBoris Kopitović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara