Mark Guehi (Reuters)
Mark Guehi (Reuters)

Spisak Engleske: Dominacija Čelsijeve dece, a moglo je da ih bude još...

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 17:09

Preskočeni Sančo i Rašford, ali nije Megvajer

Na najnovijem spisku engleskog selektora Gareta Sautgejta su zvanično samo dvojica fudbalera Čelsija ali je zapravo najviše dece koju je lansirao klub sa Stamford Bridža. I moglo je da ih bude još…

Sautgejt je danas objavio spisak igrača na koje računa za prijateljske mečeve protiv Švajcarske i Obale Slonovače. Na njemu dominiraju produkti omladinske škole Čelsija. Čak šestorica su fudbalsko detinjstvo proveli u trening centru u Kobamu.

Izabrane vesti

Od aktulenih prvotimaca, to su Ris Džejms i Mejson Maunt, a od bivših Čelsijevih klinaca su tu još Tami Ejbraham, Deklan Rajs, Mark Guehi koji je dobio debitantski poziv i Konor Galaher koji blista na pozajmici u Kristal Palasu. Dokaz koliko dobro se radilo u Čelsiju prethodnih desetak godina…

Najveće iznenađenje je Guehi. Mladi štoper je letos u pomalo iznenađujućem transferu prešao u Kristal Palas za sumu veću od 23.000.000 evra. U Čelsijevom prvom timu je do tada odigrao samo dva meča ali dovoljno da Palas uloži veliki novac u njegov potencijal. Izgleda da je bilo opravdano…

“Mark je zaista bio konstantan ove sezone. Impresionirao nas je u igri sa i bez lopte. Veoma je smiren. Znamo ga još iz juniorskih dana kada je sa kadetim bio prvak sveta”, rekao je selektor Sautgejt.

A igrač o kojeg se selektor po mnogima ogrešio je još jedno Čelsijevo dete. Fikajo Tomori blista u dresu Milana i profilisao se u komandanta odbrane lidera Serije A. Igra odlično i bilo je za očekivati da ga Sautgejt pozove. Ali se to nije desilo…

Ali je zato pozvao Harija Megvajera koji se skoro cele sezone nalazi na udaru kritika fudbalske javnosti zbog slabih partija. Ipak, štoper Mančester Junajteda je za Sautgejta nedodirljiv. Za razliku od njegovih mlađih saigrača Markusa Rašforda i Džejdona Sanča koji su izgubili mesta u reprezentaciji.

Spisak reprezentacije Engleske

Golmani: Džordan Pikford (Everton), Nick Poup (Barnli), Aron Ramzdejl (Arsenal)

Odbrana: Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Konor Koudi (Vulverhempton), Mark Guehi (Kristal Palas), Ris Džejms (Čelsi), Hari Megvajer (Mančester Junajted), Tajron Mings (Aston Villa), Luke Šo (Mančester Junajted), Džon Stons (Mančester Siti), Ben Vajt (Arsenal)

Vezni red: Džud Belingem (Borusija Dortmund), Konor Galaher (Kristal Palas), Džordan Henderson (Liverpul), Mejson Maunt (Čelsi), Deklan Rajs (Vest Hem), Džejms Vord Prauz (Sautempton)

Napad: Tami Ejbraham (Roma), Džek Griliš (Mančester Siti), Fil Foden (Mančester Siti), Hari Kejn (Totenhem), Bukajo Saka (Arsenal), Emil Smit Rou (Arsenal), Rahim Sterling (Mančester Siti)


tagovi

Mark GuehiKonor Galaherreprezentacija Engleske

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara