Ronald Kuman (©Reuters)
Ronald Kuman (©Reuters)

Spisak Holandije: Kuman u problemima, nema De Lihta, Botmana, De Jonga, Depaja, Gakpa...

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 13:02

Pozvan novi golman, vraćaju se Frimpong i Brobi

Holandiji slede verovatno ključna dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, a selektor Ronald Kuman muku je mučio da sastavi konkurentan spisak za dolazak Francuske 13. oktobra i gostovanje Grčkoj tri dana kasnije.

Brdo problema snašlo je Kumana. Povrede su osakatile ekipu, jer praktično u svim linijama fale ključni fudbaleri. U odbrani su to Sven Botman i Matijs de Liht, u veznom redu nema Frenkija de Jonga, dok napred fale Memfis Depaj i Kodi Gakpo! Iz njihovog odsustva trebalo bi da profitiraju Žeremi Frimpong i Brajan Brobi.

Izabrane vesti

Desni bek Bajer Leverkuzena bio je u sastavu Holandije tokom Mundijala u Kataru, ali ga od tada Kuman nije pozivao u reprezentaciju. Razlog tome je odluka selektora da ga kazni zbog toga što je odbio da se priključi mladoj selekciji Lala, pa zato nije bio pozvan za septembarske mečeve.

Napadač Ajaksa trebalo bi da profitira od izostanka Depaja i Gakpa, a na spisak je vraćen posle sedam meseci odsustva. Njegov povratak je više iznuđeno rešenje, jer se nije proslavio u dosadašnjoj sezoni, inače razočaravajućoj za Kopljanike. Postigao je dva gola u prethodnih mesec dana, ali ne može se reći da je naročito briljirao na terenu. Ztato se više očekuje od Stivena Berghujsa i ofanzivnijeg Stivena Bergvajna.

Aktuelni šampion Fejenord dao je reprezentaciji Holandije trojicu igrača – defanzivca Lutšarela Gertrujdu, levog beka Kvilindšija Hartmana i defanzivnog veznog Matsa Vifera. Debitant u holandskom sastavu je golman Sparte iz Roterdama Nik Olej, koji je pozvan umesto Andresa Noperta kome baš ne ide poslednjih nedelja na golu Herenvena.

Holanđanima su pobede imperativ, pogotovo protiv Grčke sa kojim će igrati za drugo mesto. Posle dve recke u septembru Lale su druge na tabeli sa devet bodova, koliko imaju i Grci uz utakmicu više.

SPISAK HOLANDIJE

GOLMANI: Mark Fleken (Brentford), Bart Verbrugen (Brajton), Nik Olej (Sparta Roterdam).

ODBANA: Natan Ake (Mančester Siti), Dejli Blind (Đirona), Virdžil van Dajk (Liverpul), Denzel Damfriz (Inter), Žeremi Frimpong (Bajer Leverkuzen), Lutšarel Gertrujda (Fejenord), Kvilindši Hartman (Fejenord), Van der Ven (Totenhem), De Fraj (Inter).

VEZNI RED: Mats Vifer (Fejenord), Stiven Berghujs (Ajaks), Ten Kopmejners (Atalanta), Tižani Rajnders (Milan), Marten de Ron (Atalanta), Džoi Verman (PSV).

NAPAD: Stiven Bergvajn (Ajaks), Brajan Brobi (Ajaks), Noa Lang (PSV), Donjel Malen (Dortmund), Ćavi Simons (Lajpcig), Vout Veghrost (Hofenhajm).


tagovi

Ronald Kumanreprezentacija HolandijeKvalifikacije za Euro 2024EURO 2024Matijs de LihtFrenki de JongMemfis DepajKodi Gakpo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara