Spisak Luja van Gala: Holandija je Ajaks! Debitantski poziv čoveku od 38 godina

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.09.22. | 13:03

Nema Van de Beka, Gravenberha, Malena...

U šali bismo rekli: Fali im samo Dušan Tadić!

Na našu sreću, Tadić je Srbin i kapiten Orlova ali nema sumnje da bi se našao na spisku reprezentacije Holandije da je kojim slučlaj tamo rođen. Jer, skoro ceo Ajaks ce se našao na najnovijem spisku holandskog selektora Luja van Gala.

Izabrane vesti

Čak osmorica Kopljanika su na Van Galovoj listi za predstojeće mečeve u Ligi nacija protiv Belgije i Poljske. A tu je i nekolicina bivših igrača velikana iz Amsterdama.

Krenimo redom… Debitantski poziv je dobio Ajaksov 38-godišnji golman Remko Pasver! Skoro celu karijeru je proveo kao prosečan prvoligaški golman braneći za Tvente, Herakles, Vitese… Prošlog leta je stigao u Ajaks čisto da pojača konkurenciju ali je spletom srećnih okolnosti stao na gol i sada brani sjajno kao prvi golman. On je na spisku zauzeo mesto Justina Biloua iz AZ Alkmara koji je do sada redovno pozivan. Prvi poziv je dobio i Herenvenov golman Andries Nopert. Ali prvi izbor na gol-liniji ostaje iskusni Jasper Silesen koji se ovog leta vratio iz Španije u domovinu i potpisao za NEC Najmehen.

U odbrani su od Ajaksovih igrača pozive dobili iskusni Dejli Blind, mladi desni bek Devin Rensh i štoper Jurien Timber. Dakle, trojica iz Ajaksove startne defanzivne četvorke. Štoperske pozicije Lala su rezervisane za prve zvezde tima Virdžila van Dajka i Matijsa De Lihta, dok se kao startni bekovi očekuju Damfris iz Intera i Malasija iz Mančester Junajteda. Tu su i Ake iz Sitija, De Fraj iz Intera kao i Bruno Martin Indi koji je letos pozvan u nacionalni tim posle pet godina odsustva pošto je oživeo karijeru u Alkmaru.

U veznom redu je od “ajaksovaca” debitantski poziv dobio mladi Kenet Tejlor koji se tek od ove sezone ustalio u timu Kopljanika. Tu je i iskusni Davi Kalsen koji ove sezone čak i ne igra prvu postavu u timu iz Amsterdama. Zanimljivo je da poziv nije dobio Bajernov vezista Rajan Gravenberh koji u Minhenu ima malu minutažu i to bi moglo da ga košta puta u Katar. Nema ni Donija van de Beka koji takođe nema minutažu u Mančester Junajtedu… Glavna karika veznog reda je Frenki De Jong iz Barselone.

I na kraju, napad. Ajaksovi ofanzivci Berhujs i Bergvajn su tu, kao i mlada zvezda PSV Ajndhovena, Kodi Gakpo. Van Gal veruje i Memfisu Depaju koji ne igra u Barseloni, a tu su i dve iskusne „devetke“ koje rešetaju mreže na početku ove sezone. Vut Veghorst je zadržao mesto u reprezentaciji sjajnim igrama u Bešiktašu, dok se Vinsent jansen nametnuo golovima u dresu Antverpena.

Od zvučnijih imena nema Ovena Vajndala koji je povređen, Žoržinja Vajnalduma koji je takođe van terena zbog povrede, Donjela Malena koji slabo igra u Dortmundu, Brajana Brobija iz Ajaksa, a iznenađenje je da nema ni Arnoa Dandžume iz Viljareala.

Spisak Holandije

Golmani: Jasper Silesen (NEC), Mark Fleken (Frajburg), Andries Nopert (Herenven), Remko Pasver (Ajaks)

Vezni red: Natan Ake (Mančester Siti), Dejli Blind (Ajaks), Virdžil Van Dajk (Liverpul), Denzel Damfris (Inter), Tajrel Malasija (Mančester Junajted), Bruno Martins Indi (AZ Alkmar), Devin Rensh (Ajaks), Jurien Timber (Ajaks), Stefan de Fraj (Inter), Matijs de Liht (Bajern)

Vezni red: Frenki de Jong (Barselona), Davi Klasen (Ajaks), Tun Kopmajners (Atalanta), Marten de Ron (Atalanta), Kenet Tejlor (Ajaks)

Napad: Stiven Berhujs (Ajaks), Stiven Bergvajn (Ajaks), Kodi Gakpo (PSV), Vinsent Jansen (Antverpen), Memfis Depaj (Barselona), Vut Veghorst (Bešiktaš)


tagovi

reprezentacija HolandijeLuj van Gal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara