Spisak Nemačke za Ligu nacija: Vratili se Marko Rojs i Niklas Zile

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 14:07

Tu je i golman Hofenhajma posle dve godine

Prioritet je Mundijal, ali red vožnje mora da se poštuje, tako da će tokom juna u prvom planu biti Liga nacija. Treće izdanje UEFA reprezentativnog takmičenja počinje narednog meseca, a za njega se spremaju i Nemci, koji su objavili na koje fudbalere računaju za uvodne četiri utakmice.

Selektor Hansi Flik uglavnom se oslonio na proverene snage, uz nekoliko promena u odnosu na martovski spisak kad su na programu bili prijateljski susreti sa Izraelom i Holandijom. U odnosu na taj termin u reprezentaciji su ponovo: Marko Rojs, Niklas Zule, Leon Gorecka i Jonas Hofman, ali i Lukas Klosterman, s tim da će se defanzivac Lajpciga priključiti pripremama u Marbelji kad odigra finale Kupa Nemačke sa Frajburgom, ove subote. S obzirom da će Real 28. maja igrati finale Lige šampiona sa Liverpulom nema ni veziste Tonija Krosa.

Izabrane vesti

Jedna od većih promena jeste što je Flik posle dve godine pod zastavu vratio Olivera Baumana, s obzirom da golmana Hofenhajma nije zvao još od utakmica Lige nacija 2020. Sve zbog toga što se sa Markom Anderom ter Štegenom dogovorio da as Barselone preskoči ovo okupljanje državnog tima. U reprezentaciji je ponovo i Bajernov univerzalac, Jozua Kimih, prethodni put odustan iz opravdanog razloga – rođenja deteta.

U odnosu na martovske duele nisu pozvani Robin Gosens, Matijas Ginter, Kristijan Ginter, Robin Koh, Florijan Nojhauns i Julijan Vajgl, dok su zbog težih povreda odsutni Florijan Virc i Julijan Draksler.

Elf će najpre 4. juna u Bolonji gostovati aktuelnom prvaku Evrope, Italiji, tri dana kasnije u Minhenu igra klasik sa Engleskom, a ciklus zatvara mečevima sa Mađarskom i Budimpeštom (11.6) i Azurima (14.6).

Spisak reprezentacije Nemačke činegolmani: Manuel Nojer (Bajern), Kevin Trap (Ajntraht), Oliver Buaman (Hofenhajm);

Defanzivci: Bendžamin Henriks (Lajpcig), Tilo Kerer (PSŽ), Lukas Klosterman (Lajpcig), David Raum (Hofenhajm), Antonio Ridiger (Čelsi), Niklas Zile (Bajern/Borusija Dortmund), Niko Šloterbek (Frajburg/Borusija Dortmund), Džonatan Ta (Leverkuzen).

Vezisti: Julijan Brant (Borusija Dortmund), Serž Gnabri (Bajern), Leon Gorecka (Bajern), Ilkaj Gundogan (Mančester Siti), Jozua Kimih (Bajern), Jonas Hofman (Borusija Menhengladbah), Džamal Musijala (Bajern), Marko Rojs (Borusija Dortmund), Liroj Sane (Bajern) i Anton Štah (Majnc).

Napadači: Karim Adejemi (Salcburg/Borusija Dortmund), Kaj Haverc (Čelsi), Tomas Miler (Bajern), Lukas Nmeča (Volfzburg) i Timo Verner (Čelsi).


tagovi

Liga nacijaspisak reprezentacije nemačkeFudbalska reprezentacija NemačkeHansi FlikNiklas ZuleMarko Rojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara