SPISAK SAUDIJSKE ARABIJE: Šampion države dao 12 igrača

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.11.22. | 00:55

Kapiten Salman Al Faradž putuje uprkos nedavnoj povredi ramena; Čudan izbor golmana Ervea Renara

Selektor Saudijske Arabije Erve Renar saopštio je spisak od 26 igrača za Svetsko prvenstvo u Kataru. Na njemu se nalaze isključivo igrači iz domaće lige od kojih skoro polovina, odnosno njih 12 dolazi iz Al Hilala, aktuelnog šampiona i tamošnjeg najtrofejnijeg kluba, a veliki doprinos dao je i Al Nasr sa šest reprezentativaca.

Čitavoj naciji laknulo je kada je na spisku videla ime Salmana Al Faradža, kapitena reprezentacije koji se pre šest dana povredio u prijateljskoj utakmici sa Islandom zbog čega je meč napustio već na poluvremenu.

Izabrane vesti

"Uplašili smo se zbog Salmana, kao i svi navijači verovatno, kada je pao na zemlju i nije bio u mogućnosti da nastavi igru. Ima problema sa ramenom, oseća bol, ali biće u redu za nekoliko dana", rekao je Renar u sredu putem zvaničnog Tviter naloga reprezentacije.

Zanimljivo je da se francuski stručnjak odlučio za trojicu čuvara mreže od kojih su dvojica rezerve u klubovima (Mohamed Al Ovais u Al Hilalu i Navaf Al Akidi u Al Nasru), dok treći, Mohamed Al Jami, brani za drugoligaša Al Ahli.

Saudijska Arabija će igrati u Grupi C sa Argentinom, Meksikom i Poljskom. Ovoj azijskoj selekciji Mundijal u Kataru biće šesti. Pet puta je učešće završavala u grupnoj fazi, a samo je na prvom pojavljivanju, 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, uspela da stigne do osmine finala kada je ispala od Švedske.

KOMPLETAN SPISAK

GOLMANI: Mohamed Al Ovais (Al Hilal), Navaf Al Akidi (Al Nasr), Mohamed Al Jami (Al Ahli)

ODBRANA: Jaser Al Šahrani (Al Hilal), Ali Al Bulaihi (Al Hilal), Abdulelah Al Amri (Al Nasr), Abdulah Madu (Al Nasr), Hasan Tambakti (Al Šabab), Sultan Al Ganam (Al Nasr), Mohamed Al Breik (Al Hilal), Saud Abdulhamid (Al Hilal)

VEZNI RED: Salman Al Faradž (Al Hilal), Rijad Šarahili (Abha), Ali Al Hasan (Al Nasr), Mohamed Kano (Al Hilal), Abdulelah Al Malki (Al Hilal), Sami Al Nadžei (Al Nasr), Abdulah Otajf (Al Hilal), Naser Al Davsari (Al Hilal), Abdulrahman Al Abud (Itihad), Salem Al Davsari (Al Hilal), Hatan Bahebri (Al Šabab)

NAPAD: Fahad Al Muvalad (Al Šabab), Haitham Asiri (Al Ahli), Saleh Al Šehri (Al Hilal), Firas Al Buraikan (Al Fateh)



tagovi

Erve Renarreprezentacija Saudijske ArabijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara