Spisak Španije: Budućnost je stigla, a u njoj i iznenađenje iz Brajtona

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 14:26

Luis Enrike preskočio neka velika imena

Vreme je objavljivanja spiskova za reprezentativne akcije koje slede naredne nedelje u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru i prijateljskim mečevima. Svoj spisak je danas objavio i španski selektor Luis Enrike. On je objavio listu igrača na koje računa za predstojeće kvalifikacione duele protiv Grčke, Gruzije i tzv Kosova.

I iznenadio mnoge u Španiji. Na spisku nema zvučnih imena poput Saula Njigeza iz Atletika, Luisa Alberta iz Lacija, Anhelinja iz Lajpciga, Asensija i Iska iz Reala, Adame Traorea iz Vulvsa... Posbeno je zanimljivo što je ovo poslednji spisak pre nego što Enrike na kraju sezone odredi koji igrači idu na EURO.

Izabrane vesti

Najveće iznenađenje na spisku je ime trećeg golmana Roberta Sančeza (23) iz Brajtona. Reč je o malo poznatom čuvaru mreže koji je kao 13-godišnji anonimus otišao u Englesku i tamo stasavao u Brajtonu. Posle igranja u mladom i rezervnom timu, pozajmica, sredinom ove sezone je dobio šansu da debituje za Brajton i od tada je standardan na golu engleskog premijerligaša. Njega je Enrike pozvao u tim Crvene furije pre golmana poput Kepe (Čelsi), Remira (Sosijedad), Asenha (Viljareal), Lopeza (Roma)...

Debitantski poziv je dobio mladi desni bek Pedro Poro koji blista na pozajmici iz Mančester Sitija u lisabonskom Sportingu. Iznenađenje je da na spisku nema Hesusa Navasa ili Serhija Regilona, a da se u tim posle duge pauze vratio Đordi Alba.

Zaslužen debitantski poziv je dobila i mlada Barselonina zvezda Pedri. Debitnatski poziv je dobio i talentovani Seviljin ofanzivac Brajan Hil koji je iz reprezentacije istisnuo Marka Asensija. Interesantno je da se na novom Enrikeovom timu nalaze čak šestorica igrača koji mogu da igraju za mladu reprezentaciju koju u istom periodu očekuje učešće na EP. Nije ih prepustio kolegi iz mlade reprezentacije jer A tim ima prioritet.

Golmani: David de Hea (Mančester Junajted), Unaj Simon (Atletik Bilbao), Robert Sančez (Brajton)

Odbrana: Pedro Poro (Sporting Lisabon), Erik Garsija (Mančester Siti), Serhio Ramos (Real Madrid), Injigo Martinez (Atletik Bilbao), Dijego Ljorente (Lids), Hose Gaja (Valensija), Đordi Alba (Barselona)

Vezni red: Serhio Buskets (Barselona), Rodri (Mančester Siti), Markos Ljorente (Atletiko Madrid), Pedri (Barselona), Koke (Atletiko Madrid), Tijago Alkantara (Liverpul), Serhio Kanales (Betis), Fabijan Ruiz (Napoli)

Napad: Đerar Moreno (Viljareal), Alvaro Morata (Juventus), Dani Olmo (Lajpcig), Mikel Ojarzabal (Real Sosijedad), Feran Tores (Mančester Siti), Brajan Hil (Sevilja)


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeLuis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara