Santijago Treljez (©Reuters)
Santijago Treljez (©Reuters)

Sport Resife se vadi protiv Sao Paula, Krespo blokirao nastup Treljeza

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 23:10

Trikolori se posle eliminacije iz Kopa Libertadoresa potpuno okreću Seriji A i meču 17. kola, koje je na programu od 01.30 časova

Prstima će Sport Resife da grebe da bi ostao u Seriji A na kraju sezone. Taman kada je podigao malo formu, naišao je u prošlom kolu na Flamengo, a šampion ga je vratio na zemlju i savladao rutinski sa 2:0. Sada se u Resifeu nadaju pozitivnoj reakciji, koliko u noći između nedelje i ponedeljka (01.30 časova), kada im u goste dolazi Sao Paulo.

Crveno-crnima pobeda garantuje bekstvo iz opasne zone. Imaju trenutno tri poena manje od Sao Paula, koji je iznad crte, a trijumf im je dovoljan da ga prestignu.

Izabrane vesti

01.30: (4,10) Sport Resife (3,00) Sao Paulo (2,10)

Trikolori sa druge strane imaju dve uzastopne pobede, deluju kao tim koji se konačno vraća bliže poziciji na kojoj i zaslužuje da bude.

Tokom nedelje Sao Paulo je doživeo težak poraz u Kopa Libertadoresu, od Palmeirasa (3:0), kojim je i završio takmičenje u eliti. Pre toga je, računajući prvi duel sa Zelenima, ali i Kup Brazila, vezao šest mečeva bez poraza. Pobedio je na četiri meča i dva puta je remizirao.

Nije poznato ko će noćas da predvodi levu stranu njegovog napada, pošto je Reinaldo suspendovan, a Velington se nije oporavio od povrede. Leo može da igra kao levo krilo, mada ga je Ernan Krespo u dosadašnjem, delu sezone uglavnom koristio kao beka. Alternativa je Gabrijel Sara.

U napadu će verovatno da se nađe Eder, pošto je Pablo bio loš protiv Palmeirasa i zaslužio je da se nađe na hlađenju. Posle dva meseca pauze na klupi bi trebalo da se nađe i Lusijano. Na bolovanju su i dalje Markinjos i Vilijam.

Što se tiče Sport Resifea, jasno je da trener Umberto Luzer noćas nema Gustava, koji je povređen, ali i pozajmljenog Santijaga Treljeza. Iskusni kolumbijski napadač je došao iz Sao Paula, a prema dogovoru klubova on ne može da igra protiv Trikolora.

Dobra vest za Luzera je ta što su tokom nedelje počeli da treniraju napadač Andre, defanzivni vezista Betinjo i desni bek Everton. Sva trojica su tako u konkurenciji za meč.

BRAZIL 1 – 17. KOLO

Subota

Atletiko GO – Šapekoense 1:1 (0:1)

/Žoao Paulo 90+3pen - Anselmo 36pen/

Gremio - Baija 2:0 (0:0)

/Borha 50, Souza 90+5/

Nedelja

Žuventud - Fortaleza 1:1 (0:1)

/Bueno da Silva 71 - Marselo Konseisao 17/

Palmeiras – Kujaba U TOKU

Atletiko PR – Korintijans U TOKU

Seara – Flamengo U TOKU

Santos – Internasional U TOKU

Ponedeljak

01.30: (4,10) Sport Resife (3,00) Sao Paulo (2,10)

Utorak

01.00: (3,00) Amerika Mineiro (3,10) Bragantino (2,50)

01.00: (4,20) Fluminense (3,20) Atletiko Mineiro (2,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Sport ResifeSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara