Detalj sa meča Porto - Santa Klara (©Reuters)
Detalj sa meča Porto - Santa Klara (©Reuters)

Sporting meša karte za Liga kup, Porto ništa ne prepušta slučaju

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 14:49

Zmajevi na Azorima, Lavovi čekaju Famalikao

Sporting je prekinuo duopol Benfike i Porta, posle skoro dve decenije vratio se na tron, a sjajnu sezonu zaokružio je titulom u Liga kupu Portugalije. Primarni cilj Lavova biće odbrana nacionalne titule, a ako se novi pehar u nekom od dva kup takmičenja desi – desi se. Akcenat je stavljen na Primeiru.

Rudariće Lavovi u šampionatu, Porto i Benfika su znatno bolje otvorili ovu, nego prethodnu sezonu. Orlovi sa Luža su lideri, a u stopu ih prate Sporting i Porto sa bodom zaostatka. Zarad titule bi Ruben Amorim žrtvovao kupove, odlučio je strateg lisabonskih zeleno-belih da rastereti nosioce dok se ne uđe u završicu Liga kupa, pa će na meč prvog kola protiv Famalikaa, koji se igra na stadionu Žoze Alvalade, poslati na teren šarenolik sastav.

Izabrane vesti

Nema previše kadrovskih problema Sporting, samo brazilski napadač Tabat koji je povredio koleno pre tri nedelje ne može da se stavi na raspolaganje Rubenu Amorimu. Tako da je izvođenje drugopozivaca jasan signal da Lavovi neće zapinjati u kupovima.

Kod Famalikaa je upitan nastup Aleksa Nasimenta, a fudbaleri Sportinga će posebnu pažnju morati da obrate na Simona Banzu. Francuski napadač je u strašnoj formi, prva je violina Famaliaa, koji se u Portugaliji bori za opstanak, i ako njega neutrališu – završili su pola posla.

Seržo Konseisao na Azorska Ostrva ide bez kalkulacija. Porto na startu grupne faze Liga kupa želi da ubeleži trojku i produži seriju dobrih rezultata. Santa Klara daleko je od prošlogodišnjeg nivoa i ne bi trebalo da predstavlja problem za Zmajeve.

Od Mehdija Taremija svi u klubu posle het-trika Tondeli očekuju da reši još jedan meč i mrežu Santa Klare natrpa do vrha. Zmajevima za gostovanje Santa Klari nedostaje bek Vendel, koji je pre tri nedelje povredio koleno u duelu sa Fereirom, i još se oporavlja, dok domaćin ima nekoliko problema koji će preskočiti ovaj susret.

Koštinja ne igra od avgusta i kidanja Ahilove tetive, Pjer Sanja se povredio pre mesec dana protiv Brage, a sprečen da nastupi je i Ruben Oliveira. Prostor u starnoj postavi Santa Klare dobiće Fabio Vijeira. Igra sjajno već neko vreme, upisao je četiri asistencije i trener Kampos bi, prema pisanju tamošnjih medija, mogao da ga nagradi četvrtim startom u sezoni.

---------------

Sve mečeve portugalske Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------

PORTUGALIJA, LIGA KUP - 2. KOLO

Utorak

Grupa B

22.15: (1.38) Sporting (4.40) Famalikao (7.75)


Grupa D

20.00: (6.00) Santa Klara (3.80) Porto (1.53)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PortoSporting LisabonPortugalKup PortugalaSanta KlaraFamalikao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara