Mateus Nunes (©Reuters)
Mateus Nunes (©Reuters)

Sporting nema pravo na kiks, Benfika desetkovana u napadu

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.02.22. | 14:37

Portugalska Primeira: Lavovi u poteri za liderom Portom, Belenenses mora da padne u malom lisabonskom derbiju. Za Orlove ne igra trio golgetera - Darvin Nunjez, Haris Seferović i Roman Jaremčuk

Da li je Primeira odlučena? Sporting je imao neplanirane kikseve prošlog meseca, poraze od Brage u Lisabonu (1:2) i Santa Klare u gostima (3:2), pa je Porto pobegao velikih devet bodova, uz utakmicu više. Zmajevi imaju samo dva remija u šampionatu Portuglije, bez poraza, i hitaju ka povratku krune na Dragau.

Četa Serža Konseisaa je poslednjeg dana zimskog prelaznog roka ostala bez najboljeg igrača, sjajnog Kolumbijca Luisa Dijaza koji je potpisao za Liverpul. Porto ulazi oslabljen u nastavak sezone, ali navikli su Zmajevi da ostanju svakih šest meseci bez nekog od nosilaca igre.

Izabrane vesti

Lavovi više nemaju pravo na kiks ako žele da ostanu u igri za titulu. Pobeda je imperativ u gradskom derbiju protiv Belenesesa u gostima (21.45) u poslednjem meču 20. kolu. Sporting je u finišu prelaznog roka dobio vredno pojačanje. Alžirac Islam Slimani vraća se u portugalski fudbal. Bio je na meti Benfike, ali na kraju će opet na stadion Žoze Alvalade. Raskinuo je ugovor sa Olimpikom iz Liona koji se svakako završavao za šest meseci, a potom ekspresno dogovorio sve sa aktuelnim šampionom Portugalije.

21.45: (12,0) Belenenses (5,80) Sporting (1,25)

Mladi stručnjak Ruben Amorim ne može da računa na Slimanija večeras. Alžirac će sačekati na novi debi u redovima Lavova. Belenenses je otpisan, na poslednjem mestu, pa učesnik osmine finala Lige šampiona ne bi trebalo da ima težak zadatak protiv gradskog rivala. Kvota u Mozzartu da će na meču Belenenses – Sporting da bude 2-2 je 1,72.

------------------------------

Sve utakmice Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

U špicu se očekuju Paulinjo, Pedro Gonkalves i Španac Sarabija. Sporting je uspeo pre četiri dana da osvoji prvi trofej u sezoni, Liga kup Portugalije, i to posle trijumfa protiv ljutog rivala, Benfike.

Lisabonski Orlovi i ove sezone imaju turbulentnu sezonu. Benfika je daleko od borbe za titulu. Otišao je iskusni stručnjak Žorž Žezus, dok je na kormulu stigao Nelson Verisimo. Zaostatak od 12 bodova za liderom Portom, uz meč manje, ne ostavlja prostora za kiks. Pobeda je imperativ danas na Lužu kada stiže Žil Visente (20.00).

20.00: (1,45) Benfika (4,40) Žil Visente (7,50)

Orlovi su uspeli da zadrže Darvina Nunjeza, Urugvajac koji je bio na meti najboljih evopskih klubova. Pred duel sa Žil Visenteom, Orlovi su desetkovani. U napadu su ostala samo dvojica igrača iz drugog tima najpopularnijeg kluba u Portugaliji, Gonzalo Ramos i Enrike Arauho. Nunjez je prethodne noći igrao za Urugvaj u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Ukrajinac Roman Jaremčuk ima povredu očne jabučice, dok je van stroja i iskusni Švajcarac Haris Seferović. Van stroja su i brazilski defanzivci, štoper Lukas Verisimo i desni bek Žilberto.

U prvom delu sezone, Žil Visente je namučio Benfiku, odoleveo do finiša, kada su Verisimo i Grimaldo pogocima u 83. i 88. minutu doneli trijumf Orlovima. Gosti su u odličnoj formi, bez poraza su četiri vezane utakmice (tri pobede i remi).

PORTUGALIJA 1 – 20. KOLO

Nedelja

Vizela – Vitoria Gimarais 3:2 (1:1)

/Guco 33, Kasiano 54, Idara 60 – Rošinja 21, Duarte 83/

Portimonense – Tondela 1:2 (1:0)

/Angulo 34 – Undabarena 80, Boseli 87/

Braga – Moreirense 2:0 (0:0)

/Musrati 48, Orta 72pen/

Porto – Maritimo 2:1 (1:0)

/Evanilson 18, Pepe 49 – Kosta 52/

Ponedeljak

Estoril - Fereira 0:0

Famalikao - Aruka 0:0

Utorak

Santa Klara - Boavista 2:1 (1:1)

/Krajsan 6pen, Tagava 75 - Musa 26/

Sreda

20.00: (1,45) Benfika (4,40) Žil Visente (7,50)

21.45: (12,0) Belenenses (5,80) Sporting (1,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraPortugalPortugal 1BenfikaSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara